"Treba da se porodim još malo, a svekrva dolazi sa najgorim prohtevom: Krivo mi je, ali neka se gubi iz mog vidokruga"

Prenosimo vam ispovest jedne trudnice čija svekrva ima molbu koja joj se nimalo ne dopada. Kako je opisuje, svekrva je "zapravo veoma ljubazna", ali ipak ne može da zamisli da se to ostvari.

Porodica
Autor:
"Treba da se porodim još malo, a svekrva dolazi sa najgorim prohtevom: Krivo mi je, ali neka se gubi iz mog vidokruga"
Foto: Shutterstock

Trudnice imaju dovoljno problema, a šta se dešava kada se kao problem pojavi neki zahtev svekrve?

Samo roditeljstvo može biti stresno u prvim danima kada još uvek roditelji pronalaze svoj put, posebno majkama koje su dete rodile.

Jedna buduća mama je samo nekoliko nedelja udaljena od dolaska svog prvog deteta na svet i oseća sve emocije koje idu uz to. Ali umesto da uživa u podršci u okruženju bez stresa, sada mora da se bavi čudnim zahtevom svoje svekrve.

tužna trudnica, trudnica plače
foto: Shutterstock

U objavi na Reditu, žena je rekla da su ona i njen muž nedavno kupili novu kuću u kojoj će podizati svoju familiju, ali samo nekoliko dana pre nego što treba da se porodi, svekrva je iznela apsurdan zahtev – želi da se useli kod njih.

Buduća baka je insistirala da će joj to omogućiti da "pomogne" sa novorođenčetom, ali mama je odlučna da joj pomoć nije potrebna i radije bi da bude sama. Definitivno ne želi da njena svekrva živi u njenoj kući stalno.

Napisala je: "Ona je draga, ali nama treba naša privatnost. Upravo smo kupili lepu novu kuću i treba da se porodim ovog meseca sa našim prvim detetom. Sigurna sam 99 posto da je to zato što je nezadovoljna životom u svom pretrpanom starom domu.

Svekrva, Žena, Starija žena
foto: Shutterstock

"Moja svekrva je upravo razgovarala sa mojim mužem o tome kako bi bilo sjajno da se useli i "pomogne", ali ja zaista uživam u našoj privatnosti. Ne treba nam nikakva finansijska, ni pomoć oko bebe, jer sam uštedela dovoljno da budem mama više od godinu dana bez rada. Osećamo se loše što je odbijamo jer je zapravo veoma ljubazna."

Buduća mama je zatražila pomoć od korisnika Redita u vezi sa "uverljivim tačkama" koje bi mogla reći svekrvi da je ne planiraju primiti kod sebe. Komentatori su rekli da bi trebalo da može ljubazno da je odbije bez potrebe da smišlja izgovore.

Trudnica
foto: Chris Rout / Alamy / Profimedia

Jedna osoba je rekla: "Nema potrebe za 'uverljivim tačkama'. Ona će to verovatno samo videti kao tačke za diskusiju/raspravu. 'Ne' je potpuna rečenica. To mora doći od tvog muža."

Dok je druga dodala: "Nemoj smišljati tačke, samo reci ne. Svaka tačka koju smislite je nešto o čemu može da raspravlja. Nemoj joj dati ništa na šta bi se nadovezala za raspravu, samo reci ne."

A treća osoba je napisala: "Ne, hvala. Jedna potpuna rečenica. Potpuno prihvatljivo. Nije potrebna dalja objašnjenja."

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs