Svi beže od nje ko đavo od krsta: Megan Markl proglasili "diktatorkom na štiklama", a kad čujete zašto, sve je tad jasno

Megan Markl ponovo je na meti kritika. Izgleda da su žalbe ljudi o njenom ponašanju dok je bila vojvotkinja ispale istinite na kraju.

Šuška se
Autor:
Svi beže od nje ko đavo od krsta: Megan Markl proglasili "diktatorkom na štiklama", a kad čujete zašto, sve je tad jasno
Foto: Stephen Lock/i-Images / Eyevine / Profimedia

Princ Hari, vojvoda od Saseksa, danas (15. septembar) slavi 40. rođendan. Iako je u izuzetno lošim odnosima sa ostalim članovima britanske kraljevske porodice, kralj Čarls i kraljica Kamila čestitali su mu rođendan putem društvenih mreža.

To su učinili na zvaničnom profilu kraljevske porodice na Iksu, uz fotografiju nasmejanog Harija iz 2018. godine i jednostavnu poruku: "Želimo vojvodi od Saseksa sve najbolje povodom njegovog 40. rođendana!". Na opšte iznenađenje, malo kasnije princ Vilijam i Kejt Midlton podelili su objavu na svom profilu. Poslednji put Hari je primio rođendanske čestitke od porodice 2021. godine, kada je kraljica Elizabeta II još bila živa.

Megan Markl, Princ Hari
foto: Yaroslav Sabitov / PA Images / Profimedia

Princ rođendan slavi u Kaliforniji, sa suprugom Megan (43) i njihovom decom Arčijem (5) i Lilibet (3), a nakon toga će s prijateljima otići na izlet u obližnji nacionalni park. Među poklonima kojima se može radovati svakako je najveći onaj od 8,5 miliona dolara (7,77 miliona evra) koje će dobiti iz ostavštine prabake, kraljice-majke Elizabete. Prabaka je ostavila fondaciju od 90 miliona dolara za naslednike, s odredbama kako će se sredstva isplaćivati – za Harija je to njegov 40. rođendan. Novac će dobro doći da popuni porodični budžet.

Ipak, rođendansko slavlje ne može proći bez neprijatnosti. Najveću senku na proslavu bacili su medijski napisi o problemima koje preduzimljivi par ima s nalaženjem saradnika i zaposlenih. Na glasu su kao najgori slavni poslodavci. Krivica za te probleme pripisuje se njegovoj supruzi Megan Markl.

Najnoviji primer je tekst objavljen u "The Hollywood Reporteru", u kojem sagovornici Megan opisuju kao "diktatorku u štiklama" koja "teroriše odrasle muškarce do suza".

Megan Markl
foto: Raul ARBOLEDA / AFP / Profimedia

"Svi se užasavaju Megan. Ona ponižava ljude, ne prihvata ničije savete. Oboje su loši u odlučivanju, često menjaju mišljenja. Hari je vrlo, vrlo šarmantan, nimalo umišljen, ali on joj omogućava da se ponaša tako. A ona je jednostavno užasna", rekao je neimenovani izvor blizak paru u tekstu koji se uglavnom bavi činjenicom da se zaposleni kod Saseksa menjaju "kao na traci".

"Apsolutno je neumoljiv", rekao je drugi insajder. "Ona maršira uokolo kao diktator na visokim potpeticama, ljuti se i izdaje naređenja. Gledao sam kako odrasle muškarce dovodi do suza."

Preterivanje ili ne, činjenica je da retko ko ostaje dugo zaposlen kod Saseksa, a priča nije nova. Još 2018. godine u Bakingemskoj palati istraživano je ponašanje tada nove vojvotkinje prema dvoje pomoćnika koji su se žalili na maltretiranje. Rezultati istrage nikada nisu objavljeni, a ona je tvrdila da su optužbe deo "proračunate kampanje klevetanja" protiv nje.

Megan Markl
foto: / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Saseksi su napustili kraljevsku porodicu 2020. godine i preselili se u SAD, nakon čega su intenzivno radili na uništavanju svake nade za pomirenje kroz intervjue, dokumentarce i knjige. Iako kralj Čarls povremeno pokazuje gestove (poput rođendanske čestitke) koji pokazuju da nije u potpunosti odbacio sina, situacija je mnogo komplikovanija s princom Vilijamom i njegovom suprugom Kejt.

Podela rođendanske čestitke na društvenim mrežama možda jeste neka, ne baš značajna, maslinova grančica, ali Vilijam, koji će jednog dana biti kralj, navodno planira da potpuno isključi brata iz porodice.

Što se njihovog posla tiče, prema "The Hollywood Reporteru", Džoš Ketler, ugledni poslovni konsultant iz Santa Barbare, poslednji je od njihovih zaposlenih koji je dao otkaz. Radio je samo tri meseca kao šef osoblja.

Megan Markl
foto: ˇdehoy! Agency / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

"On je postao najnoviji član sve većeg kluba onih koji su "preživeli Sasekse", kako sebe nazivaju njihovi bivši zaposleni. Pre Ketlera, bila je Toja Holnes, koja je radila kao njihova globalna sekretarka za odnose s javnošću do 2022. godine, i Kristina Vejl Širmer, koja je dala otkaz na mestu šefice njihovog PR-a 2021. godine. Iste godine otišla je i Samanta Koen, koja je bila glavna lična asistentkinja i pomoćnica Megan Markl – navodi se u članku.

Pre toga, bila je tu Kelej Tomas Morgan, partnerka u agenciji Sunshine Sachs, koja je zastupala Megan dok je još bila glumica. Na spisak klijenata dodali su i Harija, nakon što se par verio. Pomogli su paru i u trenutku kada su se preselili u Kaliforniju.

Megan Markl
foto: CBS / Planet / Profimedia

U "klubu preživjelih" su i Ketrin Sent-Lorent, koja je godinu dana bila direktorka Archewella, njihove organizacije, zatim i izvršna direktorka Mandana Dajani. Otišao je i Ben Brauning, producent nagrađen Oskarom koji je bio zadužen za kreiranje sadržaja i povezivao ih s Netflixom, a na kraju i šefica marketinga Fara Tejlor.

Nemilosrdni prikaz vojvotkinje u izrazitom je kontrastu sa slikom o sebi koju Markl pokušava da predstavi, slikom nežne, empatične osobe sa velikim osmehom na licu, nekoga ko razume životne borbe. Poslednjih godina postala je gorljiva obožavateljka bestselera teksaške autorke knjiga o samopomoći Brene Braun, koja podstiče čitaoce da "njeguju zahvalnost i radost u svojim životima". Kada je u avgustu bila na turneji po Kolumbiji sa svojim suprugom, Markl je objasnila da joj je taj novi stav doneo veliku radost i rekla: "Ako želite da budete zahvalni za svoj život, morate biti zahvalni za sve njegove aspekte".

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs