Ljubavna priča Kobija Brajanta

Roditelji ga otpisali zbog žene, ona mu oprostila 105 prevara: Ljubav koja je pobeđivala sve, dok ih smrt nije rastavila

Na današnji dan 2020. godine svet je potresla stravična vest o pogibiji jednog od najboljih svetskih košarkaša - Kobija Brajanta. U nedelju 26. januara 2020. godine, Brajant je poginuo u padu helikoptera, a u nesreći su stradali i njegova 13-godišnja ćerka Đijana i još sedmoro putnika u Kalabasasu, zapadno od Los Anđelesa

Ljubav i zavođenje
Autor:
Roditelji ga otpisali zbog žene, ona mu oprostila 105 prevara: Ljubav koja je pobeđivala sve, dok ih smrt nije rastavila
Foto: Profimedia

Legendarni košarkaš je za sobom ostavio suprugu Vanesu Brajant i tri ćerke, neutešnu porodicu i večni trag u košarci i sportu.

A kako je počela ljubavna priča Crnog Mambe.

Oči javnosti bile su uprte u mladog Kobija Brajanta nakon što je najavio veridbu sa ženom o kojoj u to vrijeme niko nije znao apsolutno ništa. Ali ubrzo se saznalo da se radi o 18-godišnjoj maturatkinji srednje škole.

Fokus se nakon toga prebacio na misterioznu verenicu koju je igrač Lejkersa nazvao "svojom zvezdom", a Vanesa Lejn preko noći je došla u samu žižu interesovanja.

Sve je počelo krajem prošlog veka. U novembru 1999. godine Kobi Brajant snimao je album koji nikada nije ugledao svetlost dana, a tada još uvek maloletna Vanesa radila je kao plesačica.

Upoznali su se kada je Kobi imao 21 godinu, a Vanesa samo 17 godina. Među njima se dogodila ljubav na prvi pogled.

Kobi Brajant, Vanesa Brajant
foto: Profimedia

Samo šest meseci posle sudbonosnog susreta, slavni košarkaš je zaprosio svoju izabranicu, uprkos tome što nije imao podršku roditelja.

Naime, smatrali su da je još uvek premlad za brak, te kako treba da se fokusira isključivo na karijeru. Smetalo im je i to što je Vanesa druge rase.

Ali, Kobi nije dozvolio da to poljulja njihovu ljubav. Nekoliko meseci kasnije, par je organizovao katoličko venčanje, s obzirom na to da su oboje bili veliki vernici, a ceremoniji nisu prisustvovali njegovi roditelji.

Nakon toga, legendarni košarkaš više od godinu dana nije pričao sa svojim roditeljima, a onda je na svet došla njihova unuka, Brajantova najstarija ćerka Natalia Diamante Brajant.

Dolazak unuke na svet značio je i da su "ratne sekire" zakopane. Dve godine nakon rođenja prve naslednice, mladi bračni par je doživeo tragediju jer je Vanesa imala spontani pobačaj.

Kobi Brajant
foto: Profimedia

Nikada nisu voleli da pričaju o tome, ali priznali su kako im je kako im je brak nakon tog nemilog događaja ojačao.

Ali, sreća im se ponovo osmehnula. Samo godinu dana kasnije, 2006. godine rodila se Đijana.

Šuškalo se kako je brak prolazio kroz trzavice, te da je Vanesa 2011. godine podnela papire za razvod, ali to se nije dogodilo.

Brajant je u više navrata spominjao važnost Crkve u bitnim životnim trenucima. Naglasio je kako su supruga i on, uprkos svim poteškoćama, opstali zahvaljujući veri i velikoj ljubavi.

Dve godine kasnije, objavili su kako je zahtev za razvod braka povučen i da ponovo uživaju u ljubavi.

Vanesa Lejn, kobi brajant
foto: Profimedia

Legendarni NBA košarkaš je intervjuima često isticao kako je bivša plesačica njegova prva i jedina ljubav. Najveća podrška i najbolji prijatelj. Pričao je i kako nikada nije upoznao hrabriju i bolju osobu, te kako će joj večno biti zahvalan za sve što je uradila za njega.

Vanesa mu je rodila još dve devojčice - 2016. Bianku Belu Brajant, a kasnije na svet je došla Kapri Kobi Brajant.

Skandal koji je sve promenio

Naime, šest meseci nakon rođenja Natalije, Kobi je bio optužen za seksualni napad na 19-godišnju radnicu hotela Kolorado. U prvom razgovoru s detektivima Brajant je poricao da je imao seksualne odnose sa devojkom, te naglašavao koliko to može da uništi njegov ugled. Nakon što su mu detektivi obećali da ova priča neće doći do Vanese, on je priznao kako je spavao sa ženom koja ga optužuje.

On je tvrdio da je seks bio dobrovoljan, a ona je govorila kako su se poljubili i kada je ona htela da izađe iz sobe, košarkaš je zgrabio za vrat i silovao je.

Dve i po nedelje kasnije podignuta je optužnica, a Vanesa je sedela pored Kobija tokom konferencije za novinare.

"Nisam je naterao da radi bilo šta protiv svoje volje. Sedim pred vama i ljutim se na sebe, gadim se samom sebi jer sam počinio preljubu. Volim svoju ženu svim srcem. Ona je moja kičma," rekao je tada Brajant.

Sve je na kraju završilo vansudskim poravnanjem, a tužiteljstvo je odustalo od krivičnog gonjenja. Kobi se Vanesi odužio kupivši joj dijamantski prsten vrednosti 4 miliona dolara. Ali i sam se pitao da li je stres koji joj je napravio doprineo spontanom pobačaju koji je ona u to vreme imala.

U jednom intervjuu Vanesa je otkrila da ju je prevario čak 105 puta. Ipak, smirio se i sve je došlo na svoje mesto, ali nesreća je sve to prekinula.

Nekoliko meseci pre nego što je zauvek otišao u legendu, proslavili su i jubilarnih 20 godina braka, a dirljiva poruka tada raznežila je korisnike društvenih mreža.

"Na današnji dan pre 20 godina upoznao sam moju najbolju prijateljicu, moju kraljicu. Večeras sam odlučio da je odveden u Diznilend kako bismo proslavili kao u stara vremena, pre četiri princeze. Volim te, mamacita, zauvek", napisao je Kobi u novembru 2019. godine.

Kako je Vanesa prebolela Brajantovu prevaru: Ono što je ona prevalila preko leđa, malo koja žena može! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs