Neverovatno

Kako je Vanesa prebolela Brajantovu prevaru: Ono što je ona prevalila preko leđa, malo koja žena može! (FOTO)

Ko je Vanesa Lejn Brajant i kako je uspela da sačuva svoju porodicu

Ljubav i zavođenje
Autor:
Foto: Profimedia

Oči javnosti bile su uprte u mladog Kobija Brajanta nakon što je najavio veridbu sa ženom o kojoj u to vrijeme niko nije znao apsolutno ništa. Ali ubrzo se saznalo da se radi o 18-godišnjoj maturatkinji srednje škole.

 

Fokus se nakon toga prebacio na misterioznu verenicu koju je igrač Lejkersa nazvao "svojom zvezdom", a Vanesa Lejn preko noći je došla u samu žižu interesovanja. 

 

Upoznali su se 1999. godine kada je Vanesa imala samo 17 godina i pojavila se spotu jedne grupe, dok je Brajant pokušavao da se ostvari u muzičkoj karijeri. Vanesa je posala opsednuta Kobijem, čak je u školu donosila i njegove fotografije, tvrdile su njene prijateljice. Niko joj nije verovao da je u vezi as NBA zvezdom. Nakon što je napunila 18 godina, par se venčao u aprilu 2001. godine. 

 

Njegovi roditelji su odbili da prisustvuju venčanju iz razloga zato što je Vanesa latino, a ne Afroamerikanka. To je narušilo odnos između oca i sina, da bi kasnije njegov otac sve demantovao navodima da nema ništa protiv.

 

Na početku  braka Vanesa je savršeno igrala  ulogu žene košarkaša, dolazila na utakmice i pratila ga na društvenim okupljanjima, a 2003. godine je rodila kćerku Nataliju Dijamante. Nakon nekog vremena su počeli natpisi u novinama kako je Vanesa nepristojna prema prodavačima u trgovinama, kako se ne druži sa ostalim ženama košarkaša, te kako nosi vulgarnu odeću.


Nikol Kidman žali što se prerano udala: Evo kako je velika ljubavna priča pošla po zlu! (FOTO)

foto: Profimedia

 

Skandal koji je sve promenio

 

Naime, šest meseci nakon rođenja Natalije, Kobi je bio optužen za seksualni napad na 19-godišnju radnicu hotela Kolorado. U prvom razgovoru s detektivima Brajant je poricao da je imao seksualne odnose sa devojkom, te naglašavao koliko to može da uništi njegov ugled. Nakon što su mu detektivi obećali da ova priča neće doći do  Vanese, on je priznao kako je spavao sa ženom koja ga optužuje. 

 

On je tvrdio da je seks bio dobrovoljan, a ona je govorila kako su se poljubili i kada je ona htela da izađe iz sobe, košarkaš je zgrabio za vrat i silovao je. 

 

Dve i po nedelje kasnije podignuta je optužnica, a Vanesa je sedela pored Kobija tokom konferencije za novinare. 

 

"Nisam je naterao da radi bilo šta protiv svoje volje. Sedim pred vama i ljutim se na sebe, gadim se samom sebi jer sam počinio preljubu. Volim svoju ženu svim srcem. Ona je moja kičma," rekao je tada Brajant.

 

Sve je na kraju završilo vansudskim poravnanjem, a tužiteljstvo je odustalo od krivičnog gonjenja. Kobi se Vanesi odužio kupivši joj dijamantski prsten vrednosti 4 miliona dolara. Ali i sam se pitao da li je stres koji joj je napravio doprineo spontanom pobačaju koji je ona u to vreme imala. 

 

 

Ljubavna priča Metjua Mekonahija: Bežao je od braka kao đavo od krsta, a onda ga je njena lepota opčinila!

foto: Profimedia

 

Međutim, skandali su se nakon toga nizali. Naime, Vanesa je optužila igrača Lejkersa, Karla Malonea da se neprimereno ponašao prema njoj na utakmici. ALi kasnije su se dva košarkaša izmirila. 

 

Vanesa je u javnosti prepoznata kao snažna žena koja je zaštitnički nastrojena prema svojoj porodici, a smatrali su i da ima jako velik uticaj na Kobija. S druge strane, kritikovali su je zbog sukoba s fanovima na utakmicama Lejkersa i psovanja novinara ispred svačionice. Naravno, novinari joj nisu ostali dužni pa su njen incident s Maloneom nazvali Vanesagejt, a neki su je čak upoređivali s Joko Ono, za koju se veruje da je uništila Bitlse.

 

Usledio je skandal s kućnom pomoćnicom koja ih je optužila da su je verbalno zlostavljali i ponižavali dok je radila za njih, ali sve je kulminiralo 2011., kada su se ona i Kobi odlučili da se razvedu.

 

Daleko od očiju javnosti

 

Vanesa je i to, baš kao i sve porodične probleme pre toga, odlučila rešiti daleko od očiju javnosti. Iako je bila neprestano pod mikroskopom, oduvek je bila izuzetno zaštitnički nastrojena prema privatnosti svoje porodice pa je kompletna priča o razvodu svedena na to da se razvode zbog "nepomirljivih razlika", a nastavilo se pričom o tome da su se odlučili pomiriti.

 

U januaru 2013. na svom je Instagramu objavila da su proces razvoda prekinuli, a Brajant je isto potvrdio na svom profilu na Fejsbuku.

 

Nakon što je Kobi najavio povlačenje u penziju, Vanesa je dala kratku izjavu:

 

"Uzbuđena sam oko toga što je Bog zamislio za našu porodicu sad kad se ovo poglavlje zatvara, a nova otvaraju."

 

Par je 2016. dobio kćerku Bjanku, a 2019. i kćerku Kapri. Nakon penzionisanja, Kobi je mnogo vremena provodio s porodicom i pokušao nadoknaditi izgubljeno vreme. Ona je pak nastavila da  radi sve  ono što je oduvek radila, a to je biti snažan uticaj unutar porodice i pritom i dalje izuzetno zatvorena iako je često viđana u društvu medijski popraćenih prijateljica kao što su Bijonse, Dženifer Lopez, Mišel Obama i mnoge druge.

 

Uz sve to dobro su poznati i njeni filantropski potezi pa je kroz sportsku fondaciju Mamba godinama pomagala zajednicama i sportistima širom Amerike.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...