mogao je da utiče na svakog čoveka

Motivacioni citati legende NBA lige: Ovde sam da bih bio najbolji - uvek!

Ako se plašiš neuspeha, najverovatnije ćeš ga i doživeti

Celebrities
10:53h Autor:
Foto: Profimedia

Kobi Brajant - najbolji strelac u istoriji Lejkersa. Legendarni košarkaš koji je ostavio veliki trag, kako svojim radom, trudom, uspehom, tako i brojnim citatima. Kažu da legende večno žive, a njegove reči motivišu svakog čoveka, piše Cosmopolitan.rs.

 

Mi vam donosimo samo neke od njih:

 

1. Ako se plašiš neuspeha, najverovatnije ćeš ga i doživeti.

 

2. Najbitnija stvar je obavestiti sve oko sebe da si tu i da si ozbiljan. Ja nisam igrač koji će se pojaviti i otići. Nisam igrač koji će ući u najbolji tim jednom ili dva puta. Ovde sam da bih bio najbolji uvek. Jednom sam se zavetovao da ću postati jedan od najboljih. Tada mi je igra postala sve.

 

3. Ono što ljudi vide na terenu nisam ja, već druga strana mene.

 

4. Najvažnija stvar je potruditi se da inspirišete ljude kako bi bili najbolji u onome čime se bave.

5. Sumnjam u sebe. Imam nesigurnosti. Dešavaju se noći kada dođem u arenu i pomislim: “Leđa me bole, kolena me bole, stopala me bole i ne mogu da nastavim, samo bih hteo da odmorim malo.” Svi mi sumnjamo u sebe, to je neosporivo. Međutim, to ne znači da se treba predati tim sumnjama. Treba ih prihvatiti.

 

6. Ne mogu da se povežem sa lenjim ljudima. Ne pričamo isti jezik. Ne razumem ih, niti želim da ih razumem.

 

7. Skoncentrišem se na jednu i jedinu stvar, a ta stvar je da osvojim što više prvenstava što mogu.

 

8. Ne želim da budem sledeći Majkl Džordan, ja želim da budem isključivo Kobi Brajant.

 

9. Moji roditelji su moj oslonac. Oni su jedina grupa koja će me podržati podjednako ako osvojim 0 bodova i ako osvojim 40.

 

10. Više volim da me smatraju pobednikom nego dobrim timskim igračem. Voleo bih kad bi te dve stvari išle zajedno, ali to jednostavno nije realno. Nemam ništa zajedničko sa lenjim ljudima koji okrivljuju druge za svoj neuspeh.

11. Jedna stvar koju morate da znate o meni je da nemam filter kada su u pitanju mišljenja. Zaista nemam problem da iskažem tačno ono što mislim o nekoj osobi.

 

12. Uradiću sve što je potrebno kako bi pobedili na utakmici, bilo da to uključuje sedenje na klupi dok mašem peškirom, dodavanje čaše vode svom saigraču ili pogađanje tog pobedničkog koša.

 

13. Sve negativne stvari - pritisak, izazovi - sve su to prilike da se istaknem.

 

14. Ja sam ovde, ja ne idem nigde. Bez obzira na težinu povrede, osim ako je potpuno onesposobljavajuća. Biću isti igrač koji sam i oduvek bio. Pronaćiću način da to uradim. Načiniću neke prepravke, neke promene, ali ja i dalje dolazim.

 

15. Izuzetno sam voljan da pobedim i rado prihvatam izazove. Dobijanje bodova za titule i takve stvari… zvuči možda loše, mada me ne zanima kako zvuči - meni to ide od ruke. Ne predstavlja mi izazov da osvojim dovoljno bodova za titulu, jer znam da mogu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...