strašno

PRIJAVILA JE BIVŠEG ZA PROGANJANJE, A IZA TOGA SE KRIJE JEZIVA ISTINA: Neverovatno i gnusno!


Jedna Britanka napravila je oko 30 lažnih profila na Instagramu kako bi svom bivšem dečku namestila zatvor.

Ljubav i zavođenje
Autor:
PRIJAVILA JE BIVŠEG ZA PROGANJANJE, A IZA TOGA SE KRIJE JEZIVA ISTINA: Neverovatno i gnusno!
Foto: Shutterstock

Kortni Ajrlend-Ejnsvort iz Velike Britanije (20) prijavila je policiji Luisa Džoila (22) za uznemiravanje i pretnju da će je izbosti nožem, zbog čega je nsrećni mladić ni kriv ni dužan bio pod istragom i čak razmišljao o samobustvu.

Kortni je sa tih profila sama sebi napisala bezbroj pretnji i „odvratnih“ poruka, piše The Sun.

„Dobićeš prokletu oštricu u grudi.“, samo je jedna od jezivih poruka koje je slala narednih pet meseci, pa je pričala majci o svom opasnom bivšem i na kraju ga prijavila policiji.

S navodnim dokazima u džepu, nadležnima je je ispričala kako je bivši dečko s kojim je bila dve godine proganja i da je nasilan.

U desetak policijskih izjava opisala je kako joj je bivši dečko navodno pretio, pratio je i čak potajno snimao.

Tužan muškarac
foto: Shutterstock

Mladić ima ozbiljne posledice

Policija ga je uhapsila šest puta. Slika opasnog stalkera koštala ga je posla. Osim toga, morao je da poštuje policijski čas, tokom kojeg je morao da bude kod kuće dvanaest sati dnevno; elektronska nanogica kontrolisala je svaki njegov korak. Na kraju je proveo 81 sat u zatvoru.

Sve to je uzrokovalo značajne psihičke posledice po mladića. Naime, kako prenose britanski mediji, on od tada ima napade panike, suicidalne misli i pije antidepresive.

„Kad mi je bilo najgore, osećao sam se kao da nisam vredan življenja i mislio sam da bi mi bilo bolje da sam mrtav“, rekao je muškarac u izjavi.

Deset meseci zatvora zbog lažnih Instagram profila

Akcija nije imala nikakvih posledica za mladu ženu – barem ne do sada. Nakon što je muškarac u više navrata protestovao da je nevin i uveravao kako nikada nije kreirao te profile, istražitelji su malo pomnije proučili slučaj i otkrili da iza profila stoji sama žena. Naime, kreirala je 17 lažnih profila sa svojom e-mailom. Otkrila ju je i IP adresa.

Ova 20-godišnjakinja je uhapšena i osuđena na deset meseci zatvora. Pored toga, dobila je desetogodišnju zabranu kontakta s bivšim.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs