njegove reči cepaju dušu

ONA JE BILA NAŠ METEOR: Ljubavna priča Demijana Luisa i njegove žene koja ga je prerano napustila! (FOTO)

Demijan Luis, glumac kojeg znamo iz serije Homeland, odao je emotivnu počast svojoj pokojnoj supruzi Helen Mekrori poetskim performansom u Londonu. Pre devet meseci, glumica je izgubila bitku s kancerom, a Demijan je izgubio ženu koju je voleo 14 godina.

Ljubav
Autor:
ONA JE BILA NAŠ METEOR: Ljubavna priča Demijana Luisa i njegove žene koja ga je prerano napustila! (FOTO)
Demijan Luis i Helen Mekrori, Foto: Profimedia

U čast svoje preminule supruge, Demijan Luis organizovao je veče poezije, koju su čitali njihovi prijatelji pred 900 zvanica u Nacionalnom teatru Londona.

„Ovo veče je posvećeno njoj i savršeno je, jer je Helen volela Nacionalni teatar. Jedna osoba čija grmljavina apsolutno nikada ne može biti ukradena je Helen Mekrori“, rekao je Demijan na okupljanju.

Dva dana nakon njene smrti, Luis je napisao počast njenoj „neustrašivosti, duhovitosti, radoznalosti, talentu i lepoti“, rekavši svetu da „nikada nije poznavao nekoga ko je mogao toliko da uživa u životu“.

„Podsticala nas je da budemo hrabri i da se ne plašimo. Tako je više puta rekla deci: ‘Ne budite tužni.’ Njena velikodušnost je značila to da nas troje ohrabruje da živimo. Živite u potpunosti, iskoristite prilike, imajte avanture“, pisao je.

Njihova ljubav zaista je bila velika, baš kao i uloge koje su oživljavali na malim i velikim ekranima.

Par se upoznao kada su igrali u londonskom Almeida teatru. Helen je govorila kako je Demijan osvojio svojim smislom za humor.

Venčali su se u julu 2007. pred porodicom i prijateljima na maloj građanskoj ceremoniji.

„Venčali smo se u matičnoj kancelariji Kensingtona i Čelsija, a zatim prošetali Kings Road-om i ručali u lepom restoranu iza ugla sa 11 ljudi. Veoma romantičan dan“, opisala je Helen.

Par ima dvoje dece zajedno, ćerku Manon i sina Gulivera. Porodica je odlučila da se 2007. godine preseli u Los Anđeles, kako bi Demijan mogao da se koncentriše na svoje uloge u serijama, ali su se najzad ipak vratili u London.

Helen je umrla nakon bolesti u aprilu prošle godine.

„Poslednjih meseci je zasijala jače nego što biste mogli da zamislite da sija najsjajnija zvezda. I u životu smo morali da postanemo dostojni da je upoznamo. Ali njen najveći i najizvrsniji čin hrabrosti i velikodušnosti bio je da normalizuje svoju smrt. Nije pokazala nikakav strah, gorčinu, samosažaljenje, samo nas je naoružala hrabrošću da nastavimo i insistirala da niko ne bude tužan, jer je ona srećna. Zaprepašćen sam njom. Ona je bila meteor u našem životu“, napisao je Demijan posle njene smrti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs