SAZNAJTE VIŠE

KADA NOVINE PIŠU O NJOJ, ON TE NOVINE UGASI: Misterija ljubavne veze Aline Kabajeve, prve dame Rusije iz senke! (FOTO)

Uz nju se nikada nije vezivalo nijedno drugo muško ime osim Putinovo.

Ljubav
Autor:
KADA NOVINE PIŠU O NJOJ, ON TE NOVINE UGASI: Misterija ljubavne veze Aline Kabajeve, prve dame Rusije iz senke! (FOTO)
Vladimir Putin i Alina Kabajeva, Foto: Profimedia

Alina Kabajeva je ruska političarka, menadžerka za medije, bivša gimnastičarka i pre svega žena za koju kažu da je prva dama Rusije u senci jer je navodno godinama ljubavnica Vladimira Putina.

Rođena je rođena 12. maja 1983. u Taškentu u Uzbekistanu, bivšem SSSR-u. Već sa tri godine počela je da se bavi ritmičkom gimnastikom. Majka ju je još kao malu zbog toga preselila u Moskvu. Sa 15 godina osvojila je Evropsko prvenstvo u Portugaliji.

Narednih godina ona je postala jedna od najnagrađivanijih ritmičkih gimnastičarki na svetu – osvojila je dve olimpijske medalje, 14 medalja na svetskim prvenstvima i 21 na evropskim.

Godine 2001. desio se skandal jer je Alina navodno koristila doping i suspendovana je sa takmičenja na dve godine.

Par godina kasnije ona se uključila u politiku. Između 2007. i 2014. Kabajeva je bila poslanica u ruskom parlamentu, državnoj dumi, predstavljajući stranku Jedinstvena Rusija Vladimira Putina.

U septembru 2014. Kabajeva je podnela ostavku na funkciju u Dumi i prihvatila mesto predsednice upravnog odbora Nacionalne medijske grupe, najvećeg ruskog medijskog konglomerata. Mnogi su je tada kritikovali zbog nedostatka iskustva i velike plate.

A kakva je zapravo njena veza sa Putinom?

Godine 2008. počelo je da se priča da je Alina tajna prva dama Rusije. U aprilu te godine moskovski Korespondent je izvestio da se Kabajeva verila sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Priča je demantovana i novine su ubrzo ugašene.

Ali u narednim godinama dosta se spekulisalo o vezi Kabajeve i Putina, a mnogi su govorili kako njih dvoje imaju najmanje troje dece zajedno. Kremlj je uporno demantovao sve navode o Putinovoj vezi sa Kabajevom. I sam Putin je svojevremeno govorio o tome.

„Uvek sam imao loše mišljenje o ljudima koji zabijaju svoje obešene noseve i erotske fantazije u živote drugih ljudi“, rekao je navodno jednom Putin, a preneo je The Sunday Times.

U julu 2013. oglasila se i Kabajeva i kazala da nema dece.

Sledeće godine tabloidi su podivljali kad se pojavila vest da će Kabajeva zapaliti olimpijski plamen u Sočiju, a njene fotografije u haljini u kojoj se ocrtavao stomačić su dodale ulje na vatru i počela su nagađanja da je trudna.

Godinu dana kasnije na ruci joj je bljesnula burma, i to na proputovanju Italijom.

Nedugo potom je prijavljeno da je rodila ćerku u VIP bolnici Sveta Ana u Tičinu u Švajcarskoj.

Navodno je 2019. rodila i dva blizanca u porodilištu Kulakov u Moskvi.

Prema rečima američkih i evropskih bezbednosnih zvaničnika, Kabajeva je duže vreme boravila u Švajcarskoj od 2015. godine, u rezidencijama u Luganu i Kolnji.

Iako je jedna od najpoželjnijih žena u Rusiji, nikada se uz nju nije vezivalo nijedno drugo muško ime osim Putinovo, a bogatstvo joj se umnožavalo neverovatnom brzinom.

Nakon sukoba Rusije i Ukrajine ove godine sankcije su uvedene brojnim ruskim političkim i poslovnim liderima. Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država pripremilo je sankcije i protiv Kabajeve, međutim vlada Sjedinjenih Država je odbila da Kabajevu stavi pod sankcije iz straha od eskalacije tenzija između Rusije i SAD zbog njene navodne veze sa Putinom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs