SAZNAJTE VIŠE

RODILA MU PETORO DECE, NAPRAVILA MILIONE, UTEHU NAŠLA U CRKVI: Filmska životna priča Irine Abramovič! (FOTO)

Bivša supruga oligarha Romana Abramoviča i dalje poseduje ogromno bogatstvo - a odrasla je u siromaštvu.

Vip priča
Autor:
RODILA MU PETORO DECE, NAPRAVILA MILIONE, UTEHU NAŠLA U CRKVI: Filmska životna priča Irine Abramovič! (FOTO)
irina Abramovič, Foto: Profimedia

Britanski mediji ne prestaju da pišu o Irini Abramovič, bivšoj supruzi Romana Abramoviča, kojem je rodila petoro dece. Piše se da je u strahu za svoje ogromno bogatstvo koje je dobila nakon razvoda, kao i da se krije u jednom od luksuznih imanja porodice u Velikoj Britaniji.

Tačna veličina njenog bogatstva je nepoznata, ali se zna da poseduje raskošan portfolio nekretnina – u koji spadaju kuće u Londonu, Zapadnom Saseksu, Moskvi i Sen Tropeu.

Irina se razvela od Romana 2007. godine, nakon 16 godina braka. Par je odlučio da se razvede u Rusiji, gde se nagodbe čuvaju u tajnosti.

Ruski ugledni poslovni dnevnik Vedomosti kasnije je izvestio da je dobila 155 miliona funti, uključujući bivše bračne domove, jahtu i avion i odvojene naknade za svoju decu. Neke procene sugerišu da je njeno bogatstvo poraslo do 500 miliona funti, zbog mudrih ulaganja.

irina amramović
foto: Profimedia

Milijardera koji je postao otac njeno petoro dece upoznala je – sasvim slučajno. A onda je postala druga supruga oligarha.

Njeno devojačko prezime je Malandrina i odrasla je u siromaštu. Otac i majka su se bavili ugostiteljstvom. Velika tragedija pogodila je Irininu porodicu kad je imala smao dve godine – njen otac je poginuo. Majka se zatim mučila da ih izdržava.

Studirala je vizuelne umetnosti i Moskvi, a onda se pomoću rođake zaposlila kao stjuardesa u Aeroflot kompaniji. Na jednom letu za Nemačku, dogodio joj se sudbinski susret – primetio ju je Roman Abromovič, u to vreme u braku s Olgom Lisovom, koja mu je bila prva supruga. Dao je Irini svoju biznis karticu i uskoro je i oženio.

Često su joj davali titulu „najuticajnije plavuše“ u Britaniji, ali retko se pojavljivala u javnosti. Navodno obožava konje i ima ergelu, a priča se i da je dobra prijateljica s Eltonom Džonom.

Irina Abramovič
foto: Profimedia

Irina je vrsna poznavateljka umetnosi i navodno ima zavidnuu kolekciju skupocenih i vrednih slika. Pisalo je da je Irina nakon raspada braka našla utehu u pravoslavnoj crkvi, iako je i dalje vodila luksuzan način života.

U retkom intervjuu za ruski Tatler 2018. godine, ona je govorila o svom životu daleko od Abramoviča.

„Ne mislim da je moj način života previše privatan. Da, nedostaje mu beau monde sjaj – ali ima dovoljno svetla u njemu. A to svetlo dolazi od komunikacije unutar moje porodice, sastanaka sa prijateljima, čestih putovanja širom sveta, susreta sa ljudima iz različitih kulturnih sredina. Možda me jedva vidite na javnim događajima, ali često se možemo videti u crkvi, na izložbi, u muzeju ili pozorištu. Moj dom je uvek otvoren za moje prijatelje. Više volim žurke kod kuće nego restorane. Mnogo mi je dragocenije kada mogu da podelim događaje iz svog života sa ljudima koji su mi duhovno bliski, da budem srećna pored njih, da se žalim na nešto, da tražim njihove molitve. Mnogi od njih su poznati javni ljudi koji veoma cene prijateljstvo i iskrene odnose. To je zajednička stvar“.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs