marija šarapova

NEDELJA MODE U PARIZU BEZ NAJUTICAJNIJIH RUSKINJA: Jedino se ona usudila da dođe i sedne u prvi red! (FOTO)

Slavne žene iz Rusije, manekenke, dizajnerke i influenserke, nestale su iz prvih redova na Nedelji mode u Parizu, nakon invazije Vladimira Putina na Ukrajinu. Mnogi modni brendovi se sada kritikuju zbog veza sa "ruskim novcem. Ipak, jedna Ruskinja se ipak pojavila na glamuroznim revijama, uprkos svemu - Marija Šarapova.

Star look
Autor:
NEDELJA MODE U PARIZU BEZ NAJUTICAJNIJIH RUSKINJA: Jedino se ona usudila da dođe i sedne u prvi red! (FOTO)
Marija Šarapova, Foto: Profimedia

Čini se da su mnoge ruske zvezde odbile pozive za prestižne revije i napustile su prve redove revija na Nedelji mode u Parizu.

Uticajne žene sveta mode iz Rusije, kao što suIrina Šajk i Natalija Vodjanova, nisu došle u Pariz, a na Instagramu su osudile rat u Ukrajini.

Samo bivša prva teniserka sveta Marija Šarapova, hrabro se odvažila na put u francusku prestonicu. Ona je viđena na revijama Chloe i Dior.

Za obe revije, Marija je odabrala sličan autfit, pa je nosila mantile s potpisom modnih kuća Chloe i Dior, kao i crne duže čizme.

U modnom svetu, pojavila su se pitanja vezana za bliske veze između užeg kruga ruskih modnih poklonika i bogatih oligarha – koji su ili navedeni na međunarodnim listama sankcija ili su bliski sa Putinom.

Marija Šarapova
foto: Profimedia

Bivša žena Romana Abramoviča, Daša Žukova, vodila je sopstvenu modnu liniju i ostala je glavna urednica avangardnog modnog časopisa POP. A Uljana Sergenko, uticajna ruska modna kreatorka, bila je udata za Danila Hačaturova, tajkuna kojeg su SAD sankcionisale 2018.

U međuvremenu, Ruskinje prave javni otklon od Putinovih poteza. Najpoznatija ruska manekenka Irina Šajk u ponedeljak se oglasila na Instagramu sa slikom znaka mira, izražavajući svoju podršku narodu Ukrajine.

Natalija Vodianova je napisala: „Kao majka, srcem stojim uz sve majke koje pate od posledica nedavnih događaja u Ukrajini. Žene će biti te koje će nositi najveći teret ovog sukoba i želim da znaju da nisu same. Ne mogu pomoći sama, ali kao zajednica možemo mnogo da uradimo. Navešću organizacije kojima možete donirati da pomognu i kojima ću ja donirati“.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs