ŽIVOT PRELEPE GLUMICE

OČARAVAJUĆA, SEKSI I DUHOVNA U ISTO VREME: Gde je i šta radi danas Nastasja Kinski? (FOTO)

Živela je sa majkom u komuni, rano počela da radi kao model, rano postala i poznata glumica a lista onih koji su je voleli čini je jednom od posebnih žena i za mnoge je ostala simbol posebne lepote.

Vip priča
07:19h Autor:
Nastasja Kinski, Foto: Profimedia

Postala je poznata i slavna ulogama u filmovima "Ljudi mačke" i "Pariz Teksas", kao i posterom čuvenog fotografa Ričarda Ejvedona (1981) na kome je pozirala gola "obomotana" zmijom sa samo 20 godina, što ju je učinilo seks simbolom tog vremena. Postala je seks simbol iako nije imala bujne grudi i zanosne obline , a javnost se već zgražavala 1976. kada se kao maloletnica pojavila naga u filmu "To the devil a daughter".

Nastasja Kinski
foto: Profimedia

Ćerka je ekscentričnog nemačkog glumca Klausa Kinskog i pesnikinje Rut Tocki. Roditelji su joj se razveli kada je imala samo 7 godina, posle čega je oca retko viđala, a sa majkom bila primorana da živi i u komuni u Minhenu zbog nezavidne finansijske situacije.

Na filmu je debitovala 1975. u filmu Vima Vendersa "Pogrešan pokret", a kada je imala 16 godina, Nastasja je napustila redovno školovanje, posle čega je pohađala školu glume kod čuvenog Lija Strazberga. Godine 1976. se pojavljuje u horor filmu britanske produkcije "To the devil a daughter", gde se kao maloletnica neprimereno razgolićuje.

Nastasja Kinski
foto: Profimedia

Magazin "Time"je napisao: "Kinski je jednostavno očaravajuća, seksi i duhovna u isto vreme, a sve to sa jednom neizmernom lakoćom". Prvu glavnu ulogu ostvarila je 1979. godine u filmu Romana Polanskog "Tesa", a potom je značajne role ostvarila u još nekoliko Vendersovih filmova među kojima je i "Paris, Texas".

Nastasja je sa 15 godina započela romantičnu vezu sa čuvenim rediteljem Romanom Polanskim, koji je od nje bio stariji skoro 30 godina. U jednom televizijskom intervjuu Polanski je na pitanje o njoj rekao: "Bila je mlada i bili smo u ljubavnoj vezi." Ali,Nastasja Kinski je u svom intervjuu koji je dala 1999. godine magazinu Gardijan, rekla da to nije bila ljubavna veza već bezazleni flert. Rekla je da je mogla da bude zavedena ali da do toga navodno nije došlo. U istom intervjuu je rekla da se osećala pored njega veoma cenjeno.

OD LEČENE ZAVISNICE DO ARISTOKRATKINJE: Životna priča najzgodnije žene Holivuda - DŽEJMI LI KERTIS! (FOTO)

Nastasja Kinski
foto: Profimedia

Krajem 70-tih, Nastasja Kinski je delila sobu u Holivudu sa tada još nepoznatom glumicom - Demi Mur. U svojim memoarima koje je objavila 2019. godine, Demi je o Nastasiji rekla: "Poznavale smo se i razumele kao retko ko."

U jednom od intervjua, govoreći o mladosti i ranim filmovima i činjenici da je bila korišćena od filmske industrije, rekla je:"Da sam imala nekoga da me zaštiti ili da sam imala više samopouzdanja, ne bih prihvatala određene stvari. Golišave stvari. Unutra me je sve razdiralo, ali snimala sam ih. Bila sam samo dete ili vrlo mlada, sama u tom svetu".

VELIKI IZNOS NA RAČUNU VAS NE PRETVARA U SREĆNOG ČOVEKA: Neverovatna životna priča Žana Renoa! (FOTO)

Nastasja Kinski
foto: Profimedia

Iz tri različite veze, ima troje dece. Prvo dete, Aljošu, dobila je 1984. godine iz veze sa glumcem Vinsentom Spanom, sa kojim je započela vezu tokom snimanja filma "Marijini ljubavnici". Samo 4 meseca pošto je rodila dete, Nastasja se udala za egipatskog reditelja Musa Abrahima, sa kojim je dobila ćerku Sonju, 1986. godine. Od 1992. do 1995. godine, živela je sa čuvenim muzičkim producentom Kvinsijem Džounsom. Iako su živeli na različitim adresama, par je u vezi dobio ćerku, danas poznatu manekenku Kenju Kinski-Džouns.

1997. godine je imala aferu sa producentom Džonatanom Krejnom, kada se na kratko on razdvojio od supruge. Pored njega bila je povezivana i sa Polom Šrajderom, Robom Louom, Džon Vojtom, Žerardom Depardjeom, Dadlijem Murom, Milošem Formanom i Vesom Andersonom.

BIO JE MRAČAN I NEODOLJIV: Životna priča najvećeg intelektualca Holivuda - Sema Šeparda! (FOTO)

Nastasja Kinski
foto: Profimedia

Njeni poslednji filmovi uključuju film Dejvida Linča "Inland Empire", kao i film "Sugar" (2013). U nemačkom muzičkom šou programu "Lets Dance" takmičila se 2016. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...