ZVOG NJEGA JE BILA SPREMNA NA SVE

OSTAVILA ĆERKU I MUŽA da bi bila sa njim: Najfatalnija LJUBAVNA PRIČA zlatnog Holivuda sa STRAŠNIM KRAJEM! (FOTO)

O njihovoj ljubavi se i danas priča...

Ljubav i zavođenje 09.02.2021. - 12:45h Autor: Stil/Zadovoljna.hr
Foto: Profimedia

Vivijen Li, jedna od najljepših glumica svih vremena, rođena je 5. novebra 1907. godine u indijskom gradiću.

 

Osvojila je dva Oskara, a često je mislila da je ne shvataju ozbiljno zbog njene ljepote. Međutim, njena najveća prepreka pokazalo se je njeno krhko zdravlje. S obzirom da je celog života patila od bipolarnog poremećaja, stekla je reputaciju teške saradnice, a upravo zato joj je i karijera u jednom trenutku trpela.

 

Osim po raskošnom talentu, ostala je upamćena i po ljubavnoj priči sa Lorensom Olivijeom

Kada ga je prvi put ugledala, rekla je svojoj prijateljici: "Ovo je čovek za koga ću se udati".

 

Ne bi to bilo ništa čudno da Olivijer tada nije bio u braku sa glumicom Žil Esmond, a ona u braku sa Herbertom Holmanom.

 

Britanski advokat nije voleo pozorište i protivio se njenim željama da ostvari uspešnu karijeru, a to je bio glavni razlog zbog kojeg je Vivijen bila nesrećna u tom braku.

 

Godinu dana nakon upoznavanja, Vivijen i Lorens su zaigrali u filmu "Fire Over England", gde su glumili ljubavni par. Počeli su da provode mnogo vremena zajedno i van seta pa su se ubrzo upustili u strastvenu avanturu.

 

Nisam mogao da se oduprem emocijama, osećao sam se loše zbog prevare, ali jednosatvno to je bilo jače od mene. I ranije sam varaao suprugu, ali ovo sa Vivijen je bilo nešto posebno", rekao je Olivijer jednom prilikom.

 

Iako su već živeli zajedno, javnost nije smela znati za njihovu ljubav. Prema tadašnjem moralnom kodu Holivuda, to nije bilo prihvatljivo. Uostalom, niti Olivijeova supruga ni muž Vivijen Li nisu hteli da im daju razvod pa su morali živeti u tajnosti.

 

On je bogat, zgodan i slavan. Ona je rođena s teškim deformitetom: Ovo je najlepša ljubavna priča na svetu!

Vivijen Li, Lorens Olivije
foto: Profimedia

Otkad su postali ljubavnici, Vivijen i Lorens počeli su se dopisivati, a njihova strastvena ljubavna pisma nedavno su postala javna.

 

"O, moja draga, malena ljubavi, tako patim za tobom. O, moje srce ne može izdržati bez tebe", napisao joj je u jednom od prvih pisama na samom početku njihove veze.

 

Njihova je afera postala javna stvar 1940. godine, a njihovi supružnici su konačno pristali na razvod. Oboje su ostali bez starateljstva nad svojom decom, ali su se iste godine venčali. Na venčanju su bili samo svedoci - glumica Ketrin Hepbern i pisac Garson Kanin.

 

Par je nedugo zatim otputovai u Afriku, a na povratku je glumici dijagnostifikovana tuberkuloza. Iako joj je savetovano da uspori sa snimanjima, ona je to odbila. 

 

Tokom snimanja filma "Cezar i Kleopatra" 1945. godine saznala je da je trudna, ali je nakon nezgode na snimanju doživela spontani pobačaj. Taj tužni događaj bacio ju je u duboku depresiju. To je bio početak kraja njihove velike ljubavi.

 

Njena karijera je počela da bledi, dok je Olivijer bio na samom vrhu.  To joj je smetalo, pa su počele prve svađe. Zbog njenog bipolarnog poremećaja Lorens je patio i počeo je tražiti utehu u pozorištu. Retko kad je bio kod kuće, a nakon zajedničke turneje u Australiji 1948. godine Vivijen mu je rekla da ga više ne voli. Ipak, ostali su u braku još 12 godina. 

 

On je bio 36 godina stariji od nje,njihova veza je izazvala neviđen skandal:Fatalna ljubav Une i Čarlija Čaplina! (FOTO)

Vivijen Li, Lorens Olivije
foto: Profimedia

I njena se karijera vratila na svoje noge pa je zaradila drugi Oskar za "Tramvaj zvan želja" 1951. godine. Dve godine posle otputovala je na Šri Lanku kako bi snimala "Elephant Walk" sa Piterom Finčom. Ali, nakon što je snimanje počelo doživela je nervni slom i njenu ulogu preuzela je Elizabet Tejlor. Kada se vratila u London, obavestila je Lorensa da je zaljubljena u Finča i da imaju aferu već godinama. Ipak su ostali zajedno i glumili u nekoliko pozorišnih produkcija.

 

Vivijen je ponovno zatrudnela 1956., ali je opet izgubila dete i pala u depresiju. Uskoro je počela vezu sa glumcem Džekom Merivaleom i 1960. konačno se razvela od Olivijea. On se ubrzo oženio glumicom Džoan Plovrajt, a ona je prijateljici poverila: "Radije bih kratko živela sa Lorensom nego dugo bez njega."

 

Zovu je začarana i poludela princeza, ovo joj nikad neće oprostiti: Martina ljubavna priča je potpuno neverovatna!

Vivijen Li, Lorens Olivije
foto: Profimedia

Iako nisu bili zajedno do kraja života, dopisivali su se i nakon razvoda

 

Koliko je ljubav bila jaka, svedoči i činjenica da su do poslednjeg dana bili u kontaktu. O njihovoj ljubavi se i danas priča, a monogi je opisjuju kao najfatalniju. Ona jednostavno nije mogla sa njim, ali nije ni umela bez njega. Iako je imala više veza, samo je njega iskreno volela.

 

Godinama nakon što je Vivijen preminula, jedan je prijatelj zatekao Lorensa kako na televiziji gleda njen film.

 

"To... to je bila ljubav", rekao je sa suzama u očima.

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...