Vaspitanje dece

Neke stvari možemo samo od majke da naučimo: 5 lekcija o ljubavi koje svaka ćerka mora da zna!

Najbolje se uči iz sopstvenih iskustava, ali neke lekcije majke moraju da prenesu svojoj deci i pomognu im u suočavanju sa problemima u životu

 

Vaše dete & vi
13:12h Autor:
Foto: Shutterstock

Majke imaju više iskustva i mudrosti koje bi obavezno trebale da prenesu svojim ćerkama kako bi one bile srećne, zadovoljne i sugurne u sebe.

 

Ti si dovoljna


Ako postoji ijedna poruka koju ćerke moraju da čuju od svojih majki, onda je to ova. Znajući da je dovoljna, ona će uvek imati na umu da ne mora da se menja ni zbog koga, da bi bila voljena. Naučite ih da onaj ko pokušava da je ubedi u suprotno, nije prava osoba za nju i da onaj ne vidi koliko vredi, ne zaslužuje da bude deo njenog života. 


Poštovanje mora da bude obostrano


To ne važi samo za ljubav prema partneru nego i za ljubav koju osećamo prema prijateljima i porodici. Sami morate da iskazujete poštovanje kakvo tražite od partnera.

 

Zašto je svekrva uvek ljuta na snaju, a otac na sina: Prokleti da večito budu u svađi!

 

Nikada ne dozvoli da izgubiš samu sebe u vezi


Kada se zaljubi, dešava se da žena zaboravi ko je ona zapravo bez svoje jače polovine. Sopstvene nesigurnosti ili veza ne smeju da spreče da živite život kakav zaslužujete. Zato, naučite ćerku da uvek zadrži svoje interese, prijatelje i vreme koje će provoditi sama, onako kako ona želi.


Uđi u vezu i ostani u njoj iz pravih razloga


Majke moraju naučiti svoje ćerke da prava ljubav znači privrženost, nesebičnost i velikodušnost. Ako tih kvaliteti nema u vezi, ne bi ni trebala da bude u njoj. Usamljenost, ponovno proživljavanje prošlosti, pritisci i zajednički prijatelji nisu razlozi da bi se ostalo sa nekim u vezi. Nemojte čekati da vaša ćerka doživi neprijatnost ili joj srce bude slomljeno, kako biste joj dali ovaj savet. 

 

Patrijarh Pavle se svim silama trudio da nauči ljude: Šta je prava suština braka!

 

I slomljeno srce donosi lekciju iz koje može nešto da se nauči


Ćerkama, savet i uteha majke nikada neće trebati više nego onda kada joj je slomljeno srce. Obajsnite joj da je u redu da oseća bol, ali i da prekid veze može biti lekcija. Kada izgubi ljubav, žena može da nauči o samoj sebi više nego u bilo kojoj drugoj situaciji.

 

Način na koji bude podnela svoj prvi raskid, oblikovaće njene buduće veze na vrlo snažan način. To će je naučiti šta želi da prihvati, šta joj zaista treba i kada i kako treba odustati.

 

Koja biljka treba da stoji u kojoj prostoriji: Očistite vazduh, ružan miris i lošu energiju!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...