NEPOZNATI DETaLJI IZ ŽIVOTA GLUMICE

ZBOG ULOGE SE UGOJILA 10 KG, OSVOJILA OSKARA I RAZVELA SE POSLE 4 MESECA BRAKA: Svi je napadaju zbog TOTALNE PROMENE

Životnu priču Rene Zeleveger prate veliki usponi, ali i padovi!

Vip priča
16:40h Autor:
ZBOG ULOGE SE UGOJILA 10 KG, OSVOJILA OSKARA I RAZVELA SE POSLE 4 MESECA BRAKA: Svi je napadaju zbog TOTALNE PROMENE
Rene Zelveger, Foto: Profimedia

Rene Zelveger rođena je 25. aprila 1969. godine u mestu Ketiju u Teksasu. Njeni roditelji su poreklom uz Švajcarske, otac joj je bio inžinjer elktrotehnike, a majka medicinska sestra.

Dok je bila u osnovnoj školi Rene se bavila različitim sportovima kao što su bejzbol, fudbal i košarka.

Posle srednje škole upisala se na Univerzitet u Ostinu u Teksasu gde je studirala engleski jezik i književnost. Kako bi imala bolje ocene iz predmeta koji se bave umetnošću upisala se na dramsku cekciju, ali je brzo shvatila da je gluma njen životni poziv.

Na početku karijere su joj mnogi predlagali da promeni prezime, jer nije dovoljno dobro za Holivud, ali je ona to odbila.

foto: Profimedia

Do sada je snimila preko 30 filmova, a dobitnica je i Oskara za film "Hladna planina".

Na početku karijere prihvatala je gotovo sve uloge koje su joj bile ponuđene. Danas kaže da je na neke od njih nije najponosnija i da radije o njima ne bi pričala.

O svom privatnom životu retko govori. Ona je jedina Holivudska zvezda koja nema ni jedan nalog na društvenim mrežama. Sigurna je da one nisu dobre za mentalno zdravlje. "Moja generacija je poslednja koja će sačuvati zrno privatnosti".

"Sa roditeljima nikad nisam delila intimne momente. O tome se u našoj porodici ne priča i dan danas mi je jako teško da sa nekim podelim stvari koje se tiču ličnog života".

Glumica je najveći uspeh postigla nagrađivnim filmom "Brdžit Džouns" 2001., za čije potrebe je morala da se ugoji 10 kilograma. Osim toga, ova uloga joj je donela i Oskara.

foto: Profimedia

Osim mnogobrojnih pohvala, ovaj film joj je doneo i pritisak javnosti sa kojim nije umela da se izbori. Prema njenim rečima, to je bio najteži period u njenom životu koji je ostavio posledice na njen život trajno.

"Osećala sam se izgubljeno i depresivno u tom periodu iako mi je na poslovnom planu sve išlo od ruke", kaže ona.

Velika ljubav i velika tuga

U periodu dok joj je karijera išla uzlaznom putanjom, Rene je za oko zapao kantri pevač Keni Česni 2005. To je bila ljubav na prvi pogled, kaže ona. Pevač je čuo za glasine da joj se dopada i nije mu puno trebalo da je pozove na piće. U aprilu iste godine su ozvaničili svoju vezu na jednom od njegovih koncerata.

1 / 6 Foto: Profimedia

Nakon nedelju dana izgovorili su i sudbonosno DA, na skromnoj ceremoniji održanoj na plaži. Međutim, ljubavna sreća je bila kratkog daha, pa su tako papire za ravod braka podneli samo 4 meseca nakon venčanja. Rene je krivicu za krah odnosa svalila na supruga.

On je 2010. godine gostujući u emisiji Opre Vinfri priznao da nije bio spreman za brak i da se uspaničio.

foto: Profimedia

Borba sa mentalnim zdravljem

Život pod budnim okom javnosti joj nije prijao, pa je glumica priznala da se često borila sa anksioznošću i drugim mentalnim problemima. Priznala je da se ispod širokog osmeha po kojem je poznata krije velika tuga, sa kojom pokušava svakog dana da se izbori.

"Nisam naučila da razdvojim privatni život od glume. Kada se kamere ugase ja sam i dalje u liku i to je iscrpljujuće. Često sam sebe zanemarivala i stavljala na poslednje mesto. Jednostavno nisam bila zdrava, ni srećna. Svakim danom radim na tome da to promenim".

Zbog mentalnih problema odlučila je da napravi pauzu od glume. Nakon nekoliko godina ona se vratila Holivudu i oduševila sve ulogom Džudi Karlin. "Bilo mi je lako da odigram ovu ulogu, jer sam se poistovetila sa manjkom samopouzdanja koje je Džui imala, a ja se sa ti borim ceo svoj život".

foto: Profimedia

Glumica se još jednom našla na udaru kritike posle nekoliko plastičnih operacija koje je imala. Mnogi su komentarisali da ne liči na sebe i zaerali su joj zbog odlaska pod "nož". Priznaje da su je komentari na račun njenog izgleda povredili i da se ponovo našla u začaranom krugu anksioznosti.

"Ljudi umeju da budu oštri ni ne shvatajući da te reči mogu nekoga da povrede", izjavila je ona.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs