Probajte

Lepeza: Najsavršenije jelo iz rerne bez mesa! (RECEPT)

Savršen obrok bez mesa veoma dekorativan i neverovatno ukusan. Plavi patlidžan sa povrćem pečen u rerni koji će vas osvojiti već od prvog zalogaj!

Recepti
Autor:
Lepeza: Najsavršenije jelo iz rerne bez mesa! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

  • 2 plava patlidžana
  • 1 šargarepa
  • 1 crvena paprika
  • 2 paradajza
  • sir (tvrđi)
  • kačkavalj
  • 3 čena belog luka
  • peršunov list
  • so
  • maslinovo ulje

Uputstvo: Povrće oprati. Beli luk izdrobiti, dodati maslinovo ulje i iseckan perčunov list i so.

Plavi patlidžan iseći na listiće do same drške ali ne do samog kraja. Svaki list namazati mešavinom ulja i belog luka. Između listova plavog patlidžana ređati tanke listove šargarepe, paprike, paradajza i tankih kriški sira.

Posoliti odozgo i još malo pouljiti i narendati kačkavaljem. Peći na 200 stepeni 30-40 minuta.

Prelepo pečeno povrće puno vitamina, a ukus je nezaboravan!

Prijatno!

(Izvor: Kod bake u gostima)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs