Obavezno probajte

Hrskave pogačice sa kajmakom

Zalogaji koje ćete obožavati
Recepti 19.04.2016. - 13:15h Autor: Kurir
Foto: Profimedia
  • Srednje teško

Sastojci

  • 600 g mekog brašna
  • 1 kesica (7 g) suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 150 g kajmaka
  • 150 g maslaca
  • 3 dl mlakog mleka
  • 1 jaje (belance)
  • za posipanje: susam, kim, krupna morska so

1. U posudi pomešati brašno, kvasac, šećer i so. Dodati kajmak, maslac i mleko, pa zamesiti srednje mekano testo.

 

2. Razviti ga na debljinu od oko 1 cm, pa čašom vaditi pogačice i ređati ih u podmazan pleh (ostatak testa koji je preostao od vađenja pogačica premesiti, ponovo razviti testo i ponovo vaditi pogačice).

 

3. Ostavite ih da se kratko odmaraju, dok se rerna ne zagreje. Pre pečenja ih blago premazati umućenim belancetom, malo posoliti krupom morskom solju i posuti susamom ili kimom (po želji).

 

4. Ovako pripremljene pogačice peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dok ne porumene.

 

Kolač koji svi vole: Lenja pita sa višnjama

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...