Danas nešto neobično

RUČAK ZA DANAS: Kafanski škembići u saftu! (RECEPT)

Danas isprobajte neko staro -novo jelo

Recepti
08:19h Autor:
Foto: Printscreen/ Instagram/ njamfood

Sastojci:

  • 1 kg junećih škembića
  • 1 veza zeleni
  • 4 čena belog luka
  • 2 lovorova lista
  • 5 glavica crnog luka
  • 100 g slanine
  • 50 ml soka od paradajza
  • 1 puna kašika masti
  • 4 kašike brašna
  • pola glavice celera
  • so
  • biber u zrnu
  • aleva paprika

Priprema:

Škembiće očistite i operite, a potom stavite u lonac i nalijte vodom. Dodajte seckanu zelen i celer, glavicu crnog luka i dva čena belog luka, jedan lovorov list i biber u zrnu. Sve ostavite da se kuva oko četiti i po sata. Kuvane škembiće ohladite i isecite na šire trake. U šerpi zagrejte mast, pa dodajte sitno seckane četiri glavice crnog luka, pa pržite dok se ne zastakli. Ubacite sitno seckanu slaninu, zatim brašno i neprestano mešajte dok se ne uprži i ne dobije braon boju. Dodajte preostali sitno seckani beli luk, slatku mlevenu papriku i sok od paradajza. Sipajte litar i po vode i ubacite škembiće, pa ih kuvajte još 20 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...