Morate da probate

TURSKA GIBANICA: Najsočnija pita na svetu se ovako pravi! (RECEPT)

Vrhunski ukus, brza i laka priprema

Recepti
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

kore za pitu

Za premazivanje:

1/2 šolje vode 1/2 šolje mleka 2 jajeta 1/2 šolje ulja

Za fil:

feta sir čedar sir peršun

Još:

žumance susam

Priprema: Umutite vodu, mleko, jaja i ulje. Na pleh stavite jednu koru, pa premažite sa smesom od jaja. Zatim 2 kore umočite u tu smesu, pa stavite preko prve kore. Fetu izdrobite, čedar izrendajte, a peršun iseckajte, pa sve to sjedinite. Dobijeni fil pospite preko kora. Preko idu još 2 kore koje ste prethodno umočili u smesu od jaja, pa fil. Tako ređajte dok ne utrošite sve. Poslednjom korom pokrijte pitu, lepo ušukajte, pa premažite sa umućenim žumancetom i pospite susamom. Pecite na 200°C nekih 30 minuta, piše Stvar ukusa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...