Iskoristite najbolje što leto pruža i bacite nešto na vatru! Recepte predlaže gril-majstor Brajan Džordž, nekadašnji predsednik britanskog Nacionalnog saveza za roštilj.
Sastojci
- 12 sardina
- 250 g krupne morske soli
- 25 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
- sok od 2 limete
- morska so i šareni biber u zrnu, po ukusu
Priprema
1. Velike sardine operite i očistite. Ako volite, utrobu možete da zadržite, na taj način dobićete na ukusu.
2. Izdašno pospite pakovanjem morske soli veće parče folije na koje ćete poređati sardine. Pospite ih sa još soli, prekrijte folijom i odložite u frižider da odstoje najmanje jedan sat.
3. Kada pripremite roštilj, izvadite ribe iz frižidera, uklonite veći deo soli i postavite ih na gril-pleh.
4. Pomešajte ulje i sok od polovine limete, pa dobijenom smesom u potpunosti premažite sardine. Grilujte ih na jačoj vatri, 4 do 5 minuta sa obe strane, povremeno ih prelivajući.
5. Sardine poslužite sa preostalom mešavinom ulja i soka od limete. Začinite morskom solju i šarenim biberom.
Prijatno!