Sastojci:
500 g mlevenog mesa po izboru ( ono koje obično koristite ) 1 manja glavica crnog luka 1 celo jaje 1 kašičica soli pola kašičice bibera 1 kašičica sušenog peršunovog lista na vrh kašičice belog luka u granulama ili prahu 1 kašika lanenog brašna (kokosovo, bademovo, od koštica grožđa, psilijum ljuspice)
Priprema: Iseckati crni luk, dodati meso, začine i brašno pa sve dobro rukom izmesiti. Ostaviti da malo odstoji pa oblikovati pljeskavice. Ja sam dobila 9 komada veličine dlana. Slagati pljeskavice na veliki pleh od rerne u koji ste stavili papir za pečenje. Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje.
Svaku pljeskavicu poprskati sa par kapi maslinovog ulja. Pljeskavice peći izmedju 50 minuta i sat vremena, zavisno koliko pečene ih volite. U početku će da pušataju vodu, a posle će da se lepo peku.
Posle samo skinite sa papira i poslužite. Prijatno!