Kora:

8 belanaca
8 kašika šećera
8 kašika pečenih, mlevenih lešnika
2 kašike brašna
5 g praška za pecivo

Krem:

8 žumanaca
8 kašika šećera
2 kesice ili 80 gr pudinga od vanile
800 ml mleka
100 g bele čokolade
100 g maslaca
200 ml slatke pavlake
150 g plazma keksa

Još: 100 g bele čokolade + 1 kašika ulja

Priprema: Uključiti rernu na 180 stepeni. Ulupati belanca sa šećerom. Dodati lešnike, brašno i prašak za pecivo i sve spatulom sjediniti. Istresti u veliki pleh od rerne i peći 15 minuta. Na ohlađenu koru namazati belu čokoladu koju ste sa uljem otopili na pari ili u mikrotalasnoj. Ostaviti da se stegne.

Za fil pomešati žumanca, šećer i gustin. Usuti malo hladnog mleka od onih 800 ml, a ostatak staviti da provri. Masu sa žumancima mešati da nema grudvica, pa je zakuvati u kipuće mleko. Mešati dok se ne zgusne, ako ima grudvica umutiti mikserom.

Skloniti sa vatre, dodati maslac i belu čokoladu i mešati dok se ne otope i sjedine sa filom. Istresti u drugu posudu kako bi se brže ohladio i prekriti folijom. Ulupati slatku pavlaku. Ohlađen fil izraditi mikserom, dodati slatku pavlaku i umutiti sve zajedno. Izlomiti plazma keks i dodati kremu, a zatim sve izmešati.

Koru preseći na dva dela, pa na prvu naneti pola fila, poklopiti drugom korom i premazati ostatkom fila. Odozgo dekoracija po želji i dobro hlađenje.

Jedno možemo da garantujemo - uživaćete u svakom zalogaju