Sastojci:
kore za pitu
Za premazivanje:
1/2 šolje vode 1/2 šolje mleka 2 jajeta 1/2 šolje ulja
Za fil:
feta sir čedar sir peršun
Još:
žumance susam
Priprema: Umutite vodu, mleko, jaja i ulje. Na pleh stavite jednu koru, pa premažite sa smesom od jaja. Zatim 2 kore umočite u tu smesu, pa stavite preko prve kore. Fetu izdrobite, čedar izrendajte, a peršun iseckajte, pa sve to sjedinite. Dobijeni fil pospite preko kora. Preko idu još 2 kore koje ste prethodno umočili u smesu od jaja, pa fil. Tako ređajte dok ne utrošite sve. Poslednjom korom pokrijte pitu, lepo ušukajte, pa premažite sa umućenim žumancetom i pospite susamom. Pecite na 200°C nekih 30 minuta, piše Stvar ukusa.