probajte

ITALIJANSKO JELO O KOM SVI PRIČAJU: Testenina sa brokolijem i limunom je savršen ručak kada je napolju +30! (RECEPT)

Vremenska prognoza opet najavljuje vrućine, a kada temperature pređu 30 stepeni, vreme provedeno ispred šporeta želimo da svedemo na minimum.

Recepti
18:51h Autor:
ITALIJANSKO JELO O KOM SVI PRIČAJU: Testenina sa brokolijem i limunom je savršen ručak kada je napolju +30! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Zato svaka ideja za brzi i hranjivi ručak dobro dođe, a jedan je od predloga je testenina s brokolijem i limunom gotova za 15 minuta.

Sastojci (za 4 porcije):

  • 0,5 kg kratke testenine po želji
  • 2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
  • 1 kašika putera
  • 0,5 kg brokolija, grubo naseckanog
  • 2 češnja belog luka, sitno naseckana
  • narendana korica i sok od 1 limuna
  • 120 ml pavlake za kuvanje
  • 45 grama narednanog parmezana
  • so i sveže meveni crni biber
  • 65 g pinjola
  • 3 kašike naseckanog svežeg bosiljka

Uputstvo:

1. U kipuću posoljenu vodu stavite testeninu i kuvajte prema uputsvu na ambalaži dok ne postane al dente.

2. Dok se testenina kuva, zagrejte maslinovo ulje i puter u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte brokoli i pržite dok ne pusti miris, oko pet minuta. Dodajte beli luk, limunovu koricu i sok pa pržite dok sastojci ne puste miris.

3. Umešajte pavlaku za kuvanje i pustite da proključa , i dalje na srednje jakoj vatri. Dodajte parmezan.

4. Procedite testeninu i dodajte je sosu, dobro mešajući da se sve lepo spoji. Začinite sa solju i biberom. Ukrasite s pinjolima i bosiljkom.

Prijatno!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs