Sastojci:

500 – 600 g tikvica
5 celih jaja
200 ml jogurta
7 – 8 kašika ulja
1 kašičica soli
250 g brašna
5 g praška za pecivo
150 g šunke, šunkarice i sličnoga
150 g sira trapista

Priprema: Tikvice izrendati na krupno rende i posoliti sa pola kašičice soli. Promešati i ostaviti da odstoji. Iseckati šunku i izrendati sir.

Uključiti rernu na 200 stepeni. Umutiti jaja sa olju. Dodati jogurt i ulje i opet umutiti. Dodati zatim brašno i prašak za pecivo i sve sjediniti. Ocediti tikvice, dodati šunku i sir i sve izmešati.

Istresti u podmazan pleh 33 x 23 ili sličnih dimenzija i staviti da se peče između 50 i 60 minuta zavisno od rerne i toga koliko volite da je korica pečena. Pečenu pitu sa tikvicama izvaditi iz rerne, prohladiti pa poslužiti.

Prijatno.

Savršen spoj ukusa