Međutim najčešće pribegavamo receptima koji su brzi i pa uglavnom pripremamo smutije ili jedemo voće u hodu. Međutim, postoje jednako jednostavni recepti koji zahtevaju samo mrvicu više vremena, a mogu da razbiju jutarnju rutinu. Većina nas voli dobar sendvič za doručak, ali ih treba izbegavati jer nisu preterano zdravi. Što i jeste istina ukoliko vam se sendvič sastoji od belog hleba, masnog namaza i ako je prepun mlečnih proizvoda i narezaka. Srećom postoje zdravije varijante koje će vam dati energije za sve obveze koje imate tokom dana. U nastavku vam donosimo nekoliko ideja kako da napravite zdravi sendvič za doručak i uživate u raznolikosti.
SENDVIČ S OMLETOM, KOZJIM SIROM I AVOKADOM
Za ovaj ukusan sendvič biće vam potrebna 4 jaja, 1/2 šoljice kozjeg sira, zreli avokado 4 parčeta hleba od celih žitarica, malo soli i bibera. Od 4 jaja napravite omlet. Avokado zatim zdrobite u finu kašu i namažite na dva parčeta hleba, a omlet podelite na dva dela i svaki namažite s kozjim sirim, a sir malo posolite. Zatim omlet sa sirom preklopite i stavite na hleb premazan avokadom, a preostalim parčićima završite svoj ukusan sendvič.
KESADILJA SA SPANAĆEM
Verovatno se pitate kako to da se kesadilja može pojesti za doručak? Međutim, reč je obroku koji je idealan za jutro, samo u njega morate staviti prave namirnice. Kupite tortilje koje su napravljene od kukuruza ili celih žitarice, kao i spanać, jaja i avokado. Spanać kratko blanširajte, a od jaja napravite kajganu. Zatim ih spojite u smesu, a pre toga ugrejte tortilje na tiganju. Donju tortilju premažite kašom od avokada (koji ste prethodno zgnječili) i na njega posložite smesu od jaja i spanaća i preklopite s drugom tortiljom. Podelite na trouglove i dobili ste ukusnu i zdravu kesadilju.
Za mnoge od nas doručak je najvažniji obrok i uvek odvojimo dovoljno vremena da napravimo, kako bismo pojeli nešto što će nam dati energiju za ceo dan.