Potrebno je:
- 8 belanaca
- 500 gr šećera u prahu i kristal šećera,
- 3 kašike limunovog soka.
Pre nego što počnete sa pripremom jaja stavite u frižider kako bi se ohladila i bila bolja za mućenje.
Priprema:
Odvojite belanca od žumanaca, pa belanca sipajte u suvu posudu. Mutite mikserom najvećom brzinom i postepeno dodajte šećer. Na kraju mešanja dodajte i limunov sok i nastavite da mutite dok ne dobijete čvrstu smesu.
Pečenje:
Priprema je lakši deo. Ono gde treba obratiti pažnju je pečenje. Puslice se zapravo ne peku, već se suše na relativno niskoj temperaturi.
Kolač čokolada-puding: Najkremastija poslastica na svetu! (RECEPT)
Da biste ispekli puslice kao što je to prikazano u kuvarima, morate imati strpljenja. Mućenje belanaca sa šećerom uz dodatak limunovog soka potrebno je oko 15 minuta, dok sušenje i pečenje traje mnogo duže.
- Zagrejte rernu na 160 stepeni
- Pleh obložite papirom za pečenje i na nejga izlijte puslice
- Stavite puslice u rernu na 5 minuta, a nakon toga smanjite temperaturu na 130 stepeni i sušite još 90 minuta.
Nakon pečenja, najbolje je ostaviti puslice u rerni preko noći kako bi se potpuno osušile.