Potrebno je:
- 8 belanaca
- 500 gr šećera u prahu i kristal šećera,
- 3 kašike limunovog soka.
Pre nego što počnete sa pripremomjajastavite u frižider kako bi se ohladila i bila bolja za mućenje.
Priprema:
Odvojite belancaod žumanaca, pa belanca sipajte u suvu posudu. Mutite mikserom najvećom brzinom i postepeno dodajte šećer. Na kraju mešanja dodajte i limunov sok i nastavite da mutite dok ne dobijete čvrstu smesu.
Pečenje:
Priprema je lakši deo. Ono gde treba obratiti pažnju je pečenje. Puslice se zapravo ne peku, već se suše na relativno niskoj temperaturi.
- Zagrejte rernu na 160 stepeni
- Pleh obložite papirom za pečenje i na nejga izlijte puslice
- Stavite puslice u rernu na 5 minuta, a nakon toga smanjite temperaturu na 130 stepeni i sušite još 90 minuta.
Nakon pečenja, najbolje je ostaviti puslice u rerni preko noći kako bi se potpuno osušile.
Nakon pečenja, najbolje je ostaviti puslice u rerni preko noći kako bi se potpuno osušile.
Za ovaj desert je potrebno malo veštine, a uz ovaj recept ne postoji šansa da pogrešite
Za ovaj desert je potrebno malo veštine, a uz ovaj recept ne postoji šansa da pogrešite