Potaži ili krem supe su savršen izbor za letnji ručak ili večeru. Dovoljno su lagane, a ujedno će vam obezbediti dovoljno energije i hranjivih materija.
Mi smo pronašli recept za potaž koji ima minimalno kalorija, bogatog je ukusa, obiluje vitaminima, a ujedno podstiče izbacivanje toksina i ubrzava metabolizam.
Ukoliko do sad niste probali krem supu od batata i šargarepe, sad je pravo vreme.
Za pripremu su vam potrebni sledeći sastojci:
- 1 veći batat
- 3 srednje šargarepe
- 20 gr skuvanog pasulja
- 1 crni luk
- 3 češnja belog luka
- 1 celer
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 1 kašičica mlevenog čilija
- 1 lovorov list
- so i biber
- 1.5 litra bujona od povrća
- 3 kašičica maslinovog ulja
Priprema:
Oljuštite batat i šargarepu, operite i isecite na male kocke. Luk i celer iseckajte što sitnije i izgnečite beli luk.
Maslinovo ulje zagrejte u dubljoj šerpi i dodajte crni luk, pa zatim dinstajte dok ne porumeni i dodajte i beli luk. Nakon toga dodajte i celer i sonstajte još minut, dva.
Dodajte i ostale sastojke, batat, šargarepu, so, biber, čili, mlevenu papriku i lovorov list, pa sve to prelijte bujonom i ostavite da se kuva.
Kada primetite da su batat i šargarepa omekšali, dodajte i pasulj.
Nakon kuvanja, štapnim mikserom ili blenderom izmiksaje sve kako biste dobili krem supu.