Skupili smo na jedno mesto savete poznatih kuvara. Ispoštujte ove korake i svako jelo će imati savršen ukus:

  • Ako želite da dodate lagane note belog luka u jelo, ali se plašite da ne preterate sa mirisom, pre nego što stavite hranu, tiganj istrljajte čenom belog luka.
  • Iskusni kuvari su pronašli dostojnu primenu za pivo: ovo piće sa soja sosom biće odlična marinada za meso, a mala količina tamnog piva koja se doda prilikom grilovanja povrća učiniće ga još ukusnijim.
  • Ako preterate sa količinom soli dok kuvate supu, ne očajavajte. Stavite malu količinu neke žitarice u gazu i umočite je u supu. Dok se kuva, žitarice će apsorbovati suvišnu so.
  • Kako svinjsko meso ne bi bilo tvrdo, posolite ga tek na kraju pečenja.
  • Da bi se beli pirinač brže skuvao, dodajte nekoliko kapi sirćeta u vodu.
  • Da se žumance ne bi raspalo dok sečete kuvano jaje, umočite nož u hladnu vodu pre toga.
  • Da bi supa bila bistra, ubacite kocku leda na kraju kuvanja.

Da li ste znali da salata dobije lepši ukus kada u nju ubacite malo vanile?