probajte

MAFINI OD KUPINA: Zdravi, neverovatno sočni, obožavaće ih cela porodica! (RECEPT)

Nema ništa slađe od nečeg domaćeg, što možete lako poneti sa sobom i podeliti sa nekim u prirodi.

Recepti
Autor:
Foto: Shutterstock

Osim kada je u pitanju nešto zdravo i korisno za vaš organizam. Recept za mafine koji vam donosimo danas pogodan je i za vegane, lako se vari i predstavlja idealnu poslasticu nakon treninga ili druge vrste fizičke aktivnosti. U sebi sadrži puno vlakana i proteina, kao i polifenola i antioksidanata koji deluju preventivno na oštećenje i upalu mišića. Ono što je najbolje – neće vam otići pola dana na njihovu pripremu, kao što možete videti u nastavku.

 

Sastojci:

 

  • 1 1/4 šolje bademovog brašna (mleveni badem)
  • 1 šolja ovsenog brašna
  • 1/2 šolje kokosovog šećera (ili nekog drugog, po želji)
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica soda-bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 3 kašike čia semenki, koje ste prethodno potopili u pola šolje vode na period od 15 minuta do 1 sata
  • 1 šolja sosa od jabuke
  • 1/3 šolje kokosovog ulja (ili nekog drugog, po želji)
  • 1 kašika vanila ekstrakta
  • 2 šolje kupina

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 175 stepeni. Stavite papirne korpice u kalup za mafine.

U velikoj posudi pomešajte brašna, šećer, prašak za pecivo, sodu-bikarbodu i so.

 

U drugoj velikoj posudi pomešajte natopljene čia semenke, sos od jabuke, kokosovo ulje i vanilu. Ručno umutite dok ne dobijete glatku smesu.

Sipajte to u prvu mešavinu i mikserom umutite dok se tečnost ne pomeša sa ostalim sastojcima, ali pazite da smesa ne bude previše retka. Dodajte kupine.

Razdelite smesu u 12 kalupa za mafine i svaki od njih napunite otprilike do dve trećine. Pecite 25-30 minuta, ili dok mafini ne postanu zlatnosmeđi.

 

Ostavite ih da se ohlade pet minuta, pa izvadite iz kalupa i poslužite.

 

Prijatno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...