Reč je o Rajskoj torti u kojoj glavnu reč imaju jagode, a po želji ih možete zameniti i drugim sezonskim voćem, poput malina ili borovnica. Ovakva će torta biti prava zvezda uskršnjeg stola, a recept donosimo u nastavku.
Potrebni sastojci:
- 25 grama maslaca
- 20 grama šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 25 grama oštrog brašna
- pola kesice praška za pecivo
Priprema kora:
Pomešajte sve sastojke i podelite na četiri jednaka dela i svaku kuglu raširiti na zasebnom papiru za pečenje u modlu promera 24 cm.
Umutiti čvrsti sneg od 4 belanca, podeliti u 4 dela i svaki deo namazati preko testa na papirima za pečenje.
Pomešati 1 vrećicu badema u listićima, 2 kašičice šećera u prahu i 1 kašiku cimeta i to posuti po svakoj kori, gore po belancu.
Stavljati jednu po jednu koru na u pećnicu na 180°C na par minuta, dok ne dobije boju na rubovima.
Priprema krema:
čvrsto umutiti 800 ml slatke pavlake, pomešati 4 žumanca s 10 grama šećera u prahu, može i na pari, i oprezno umutiti u šlag. Oprati 0,5 kg voća po želji. Slagati kora - krem - voće i tako na sprat, a završiti s korom koja vam je najlepše ispala i ohladiti preko noći!
Prijatno!