Potrebno je:
- 150 gr mlevene plazme
- 100 gr mlevenih oraha
- 100 gr otopljenog maslaca
- 100 gr suvog grožđa potopljenog u rum
- 100 gr žele bombona
- 2 kašike mleka ili soka
- 200 ml slatke pavlake
- 100 gr kisele pavlake
- 1 kesica želatina
- orah za posipanje ili čokolada
- 500 gr jagoda ili drugog voća (maline, kupine, banane) i td.
Priprema: U vanglicu sipati mleveni keks, dodati orah, suvo grožđe, seckane žele bombone. Sipati otopljen masac i 2 kašike soka ili mleka. Sve dobro izjednačiti. Obložiti pleh i istresti sastav i kašikom pritisnuti do dna da se izjednači.
Ostaviti u zamrzivaču 30 min. Za to vreme umutiti slatku pavlaku sa kiselom pavlakom. Želatin otopiti po upustvu pa u tankom mlazu dodavati šlagu. Voditi računa da se pavlaka ne umuti previše i zgrudva se. Poređatu za pola cm šlaga pa poređati gusto jagode. Istresti ostatak šlaga i izravnati. Odozgo može glazura od čokolade, a ja sam ovoga puta stavila mlevene orahe. Staviti u frižider da prenoći.
Napomena: nije potrebno dodavati šećer.