Sočne i kremaste

MLEČNE KOCKE: Neprevaziđeni nedeljni kolač! (RECEPT)

Ovo morate da probate - oduševićete se

Recepti
Autor:
Foto: Youtube Printscreen / Domaći Recepti

Sastojci za kore: 6 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika ulja, 5 kašika mekog brašna, 2 kašike kakaa, 5 g praška za pecivo.


Fil: 1 l mleka, 8 kašika gustina, 5 kašika šećera, 250 ml slatke pavlake.

 

Preliv: 100 g crne čokolade, 100 g mlečne čokolade, 3 kašike ulja, 8 kašika mleka.

Priprema: Prvo se pravi fil, jer on treba da se hladi. Pomešati gustin i šećer pa naliti oko 150 ml mleka. Ostatak od litre sipati u šerpu i staviti na vatru da provri. Kada mleko provri zakuvati razmućenu smesu i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, prekriti folijom ili kesom i ostaviti da se ohladi.

 

Za korice uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Ulupati penasto belanca sa šećerom pa dodati žumanca i ulje i opet sve umutiti. Na kraju dodati prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo i sve lagano izmešati špatulom. U kalup 30 x 20 cm staviti papir za pečenje i izliti celu smesu i staviti da se peče od 20 do 25 minuta zavisno od rerne. Pečenu koru ostaviti da se prohladi 10-ak minuta pa izvaditi iz pleha i ostaviti da se potpuno ohladi.

 

Kada su se kora i fil ohladili, napraviti preliv. Pomešati čokolade, ulje i mleko i staviti na laganu vatru da se otopi. Otopljeno skloniti sa vatre da se prohladi dok isečete koru na pola, da se dobiju dve tanke.

 

Zatim ulupati slatku pavlaku, malo mikserom razbiti ohlađen fil od gustina pa mu dodati slatku pavlaku i sve umutiti. Prvu koru staviti na tacnu pa preliti mlekom. Sačekati da upije pa naneti pola fila, poravnati pa preko sipati pola preliva od čokolade. Ostaviti u frižider da se čokolada malo stegne, pa ponoviti postupak sa drugom korom. Po želji odozgo prošarati belom čokoladom. Ostaviti da odstoji najmanje sat vremena u frižideru pre služenja.

 

Prijatno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...