Sastojci:


Za testo:

  • 2 jaja
  • 2 dl ulja
  • 3 dl mleka
  • 1 kašika kvasca
  • 100 g šećera
  • oko 800 g brašna

Za sirup:

  • 200 g šećera
  • 3 dl vode

I još:

Priprema:

Kašiku suvog kvasca i 100 grama šećera stavite u tri decilitra mlakog mleka. Ostaviti da odstoji dok kvasac ne "proradi", a nakon toga dodajte 2 decilitra ulja, dva jaja i brašno te zamesite testo.


Testo dobro umesiti i ostaviti da nadođe.


Kada testo nadođe, podelite ga na 5 delova. Razvaljajte svaki deo u krug i izrežite na osam trouglova, kao da sečete tortu.


Po kašičicu džema stavite na svaki komad testa i uvijte u kiflicu. Tako uradite sa svim delovima testa.


Ostavite kiflice da odstoje 15-ak minuta, a zatim pecite na 200 °C dok blago ne porumene.


Za sirup u posudu stavite vodu i šećer, pustite da proključa i onda kuvajte još 4-5 minuta.


Kada se ispeku, kiflice uvaljajte svaku u topao sirup ( ihprovucite kroz sirup, s jedne i druge strane, nemojte ostaviti da stoje), a zatim ih pospite kokosom.

(Stil.kurir.rs)

Jedan lep i jednostavan recept za slatkiš koji će vam zagrejati srce!