Sastojci:
Za testo:
Za sirup:
- 200 g šećera
- 3 dl vode
I još:
- džem od šljiva
- 100 g kokosa
Priprema:
Kašiku suvog kvasca i 100 grama šećera stavite u tri decilitra mlakog mleka. Ostaviti da odstoji dok kvasac ne "proradi", a nakon toga dodajte 2 decilitra ulja, dva jaja i brašno te zamesite testo.
Testo dobro umesiti i ostaviti da nadođe.
Kada testo nadođe, podelite ga na 5 delova. Razvaljajte svaki deo u krug i izrežite na osam trouglova, kao da sečete tortu.
Po kašičicu džema stavite na svaki komad testa i uvijte u kiflicu. Tako uradite sa svim delovima testa.
Ostavite kiflice da odstoje 15-ak minuta, a zatim pecite na 200 °C dok blago ne porumene.
Za sirup u posudu stavite vodu i šećer, pustite da proključa i onda kuvajte još 4-5 minuta.
Kada se ispeku, kiflice uvaljajte svaku u topao sirup ( ihprovucite kroz sirup, s jedne i druge strane, nemojte ostaviti da stoje), a zatim ih pospite kokosom.