TOPI SE U USTIMA

CRVENA VELVET TORTA: Najlepši i najsočniji dezert koji ćete probati! (RECEPT)

Savršeno kremasta poslastica koju vredi napraviti

Recepti
Autor:
CRVENA VELVET TORTA: Najlepši i najsočniji dezert koji ćete probati! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Za koru je potrebno:

  • 250 grama brašna
  • 2 jaja
  • 2-3 kašike kakaa u prahu
  • 115 grama margarina
  • 300 grama šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera ili 1 kašičica ekstrakta od vanile
  • 240 ml jogurta
  • pola kašičice soli 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica sirćeta
  • 3 kašike ekstrakta od jagode ili crvena boja za kolače

Za krem će vam trebati:

  • 360 ml slatke pavlake
  • 460 – 500 g maskarpone sira
  • 1 kašičica ekstrakta od vanile
  • 115 g šećera u prahu

STARINSKA TOČAK TORTA OD JEDNOG JAJETA: Mekana i sočna, prava rapsodija ukusa! (RECEPT, VIDEO)

Crvena torta
foto: Shutterstock

Priprema kore:

  • U jednoj plastičnoj posudi promešajte brašno, kakao i so.
  • U drugoj posudi promešajte jogurt i ekstrakt jagode dok ne postignete željenu boju.
  • U trećoj posudi mikserom izmiksajte margarin. Kada smesa postane kremasta, izmiksajte je sa šećerom i vanilin šećerom dok se sve lepo ne sjedini i postane kremasto. Dodajte dva jaja i nastavite da mutite. Kada smesa postane homogena, polako joj dodajte sadržaje prve i druge činije.
  • U šolju stavite soda bikarbonu i prelijte je sirćetom i dodajte u smesu za biskvit, pa izmešajte. Smesu podeliti na dva identična dela pre pečenja.
  • Torta bi trebalo da ima 4 sprata, zato je najbolje ispeći 2 kore, pa nakon pečenja, svaki od njjih ponovo prepoloviti.
  • Pecite na 180 stepeni oko 25-30 minuta.
  • Nakon što se kore malo ohlade, stavite ih u zamrzivač na oko sat vremena. Kada se ohlade biće ih lakše prerezati.

Priprema krema:

  • U jednoj posudi izmiksajte saltku pavlaku, a u drugoj maskarpone sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Kada dobijete homogenu smesu, postepeno joj dodajte umućenu slatku pavlaku i opet sve zajedno izmiksajte.

Koru premažite kremo, pa potom preklopite korom i tako dok ne potrošite sve kore. Tortu možete ukrasiti svežim jagodama ili malinama.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs