Ovo morate obavezno da probate

TORTA PRINCES KROFNA: Poslastica sva u kremu i šuškavoj kori! (RECEPT)

Neodoljivo podseća na čuvene kolačiće punjene kremastim filom

Recepti
Autor:
TORTA PRINCES KROFNA: Poslastica sva u kremu i šuškavoj kori! (RECEPT)
Foto: Youtube / Il Rifugio Perfetto

Sastojci za testo: 150 g brašna, 100 ml vode, 100 ml mleka, 80 g putera, 4 jaja, 1 kašika praška za pecivo, pola kašike soli.

Za krem: 500 ml mleka, 150 g šećera, 100 g brašna, 2 jaja, 180 g putera.

Priprema: Rastopiti 80 g putera na ringli, dodati mleko i vodu, so. Brašno prethodno pomešano s praškom za pecivo dodati uz neprestano mešanje. Kad se sjedini u čvršću masu, prebacite u drugu posudu da se ohladi. Uključite rernu na 200 stepeni. Za to vreme u testo dodajte jaja, jedno po jedno. Između svakog dodavanja, potpuno sjedinite smesu sa svakim jajetom.

U tepsiju prečnika 25 cm staviti polovinu testa i razmazati da bude ravno. Peći 20 minuta na 200 stepeni. Ne otvarati rernu tokom pečenja! Zatim od ostataka testa ispecite još jednu koru.

Dok se kore hlade, spremite fil - žicom umutite jaja i šećer, pa uz neprestano mešanje dodajte brašno, mleko i stavite na vatru da se skuva. Do ključanja mešajte povremeno, a kad provri, kuvajte još tri minuta uz neprestano mešanje. Ostavite da se ohladi.

Puter umutite penasto, pa ga dodajte u fil i sve lepo umutite.

Jednu koru staviti u pleh u kojem ste pekli kore, izručiti ceo fil, poravnati, pa poklopiti drugom korom. Ostaviti da se ohladi u frižideru bar dva sata pre služenja. Popusti šećerom u prahu. Uživajte!

Detaljnu pripremu pogledajte u videu!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs