Kolač u šolji je ukusna poslastica koja se brzo pravi, te je pravi izbor kada nemate mnogo vremena, a želite da se osladite.
Evo jednog recepta za jednostavan čokoladni mug cake s kikiriki maslacem. Poslužite uz kuglu sladoleda od vanile i uživajte u dezertu – gotovo bez uloženog truda.
Jabuke u čokoladi, dezert koji leči srce: Slavni lekar otkriva fantastičan recept!
Sastojci:
- 40 grama brašna
- 2 kašike kakaa u prahu
- 2 kašike šećera
- ¼ kašike praška za pecivo
- 60 ml mleka
- 2 kašike rastopljenog maslaca
- 1 kašika kikiriki maslaca
- ¼ kašike ekstrakta vanile
- 1 kašika naseckane čokolade
Priprema:
- U posudi pomešajte brašno, kakao, šećer i prašak za pecivo.
- Dodajte mleko, rastopljeni maslac i ekstrakt vanile, a potom i naseckanu čokoladu.
- Prelijte smesu u šoljicu, a zatim u sredinu stavite i kašiku kikiriki maslaca.
- Pecite otprilike minut na najvišoj temperaturi, u zavisnosti od jačine vaše mikrovalne.
- Pustite da odstoji par minuta pre serviranja.
Naše bake su obožavale ovaj dezert: Napravite neodoljivi sir od dunja! (RECEPT)