Sastojci:
- 4 jaja
- 300 grama glatkog brašna
- ½ kesice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1 čašica jogurta
- 200 ml mleka
- 30 grama otopljenog maslaca
- 80 grama šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Palačinke kakve se pamte: Ova 2 sastojka u testu garantuju najkremastiji užitak! (RECEPT)
Priprema:
- Odvojite žumance i belance.
- Brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli pomešajte u jednoj posudi.
- Žumanca izmiksajte sa šećerom u pahuljastu smesu pa dodajte mleko, jogurt i ekstrakt vanile, a potom i rastopljeni maslac.
- U smesu žumanaca umešajte brašno.
- Kratko izmiksajte kako smesa ne bi imala grudvice.
- Belanca izmiksajte u čvrst sneg pa ih polako dodajte u smesu žumanaca.
- Pecite po tri ili četiri palačinke odjednom, otprilike 30-40 sekundi sa svake strane.
- Prepoznaćete da su gotove kad poprime smećkastu boju.
Slane punjene palačinke: Obrok koji ćete uvek tražiti! (RECEPT, VIDEO)