Puding od hleba pravi je specijalitet koji dolazi iz Engleske. Smatra se da je nastao još u 13.veku iz želje siromašnog čoveka da iskoristi stari hleb.
Ali, danas s pravom uživa popularnost u restoranima i domovima širom sveta.
Sastojci:
Foto: Shutterstock
Priprema:
- Zagrejte rernu na 175 Celzijusa.
- Hleb rukama natrgajte na kockice i stavite u srednju posudu za pečenje.
- Po njemu prelijte maslac i stavite grožđice.
- U posudi umutite jaja, te dodajte mleko, šećer, cimet i vanilu.
- Smesu prelijte preko hleba i lagano sve potisnite viljuškom.
- Pecite 45 minuta.
- Kad se malo ohladi pospite šećerom u prahu.
Napravite jeftinu, a ukusnu poslasticu koja je bila jedna od najpopularnijih među nižim klasama Velike Britanije
Budi deo Stil zajednice.