Sastojci:
Foto: Shutterstock
Preliv od šumskog voća:
- 300 grama šumskog voća
- 50 grama šećera
- 2 kašike svežeg soka od pomorandže
Priprema:
Najprije pripremite preljev od šumskog voća.
- Bobice istresite u mali tiganj na srednjoj vatri, dodajte šećer i sok od pomorandže, povremeno mešajte.
- Kada počne da krčka smanjite vatru i pustite da tako krčka desetak minuta, sve dok se ne počne zgušnjavati.
- Ostavite sa strane da se preliv ohladi.
- U posudu ulijte vodu, dodajte pirinač i zagrejte da bude vrelo.
- Smanjite vatru, poklopite tiganj i kuvajte još desetak minuta.
- Sklonite s vatre kad pirinač upije vodu.
- Dodajte 500 ml kokosovog mleka, koricu pomorandže, so i šećer.
- Kuvajte još desetak minuta.
- U maloj posudici pomešajte jaje i preostalih 100 ml kokosovog mleka. Prelijte u pirinač i kuvajte još nekoliko minuta na laganoj vatri.
- Kad se puding od pirinča ohladi, servirajte ga uz preliv od šumskog voća.
Napravite ovu poslasticu i uživajte u moćnom i neodoljivom spoju pirinča i voća
Budi deo Stil zajednice.