Sastojci: 4 jaja, 4 kašike brašna, pola praška za pecivo, 100 g čokolade, 150 g šećera, 2 pudinga od vanile, 50 g maslaca ili margarina, 200 g svežih smokava, 500 ml mleka.
Priprema: Puding skuvati u mleku i zasladiti po ukusu. Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo i rastopljenu čokoladu.
Pleh (20 x 20 cm)obložiti pek papirom, pa u njega izliti testo. Preko čokoladnog testa kašiku po kašiku stavljajte puding sa razmacima.
Smokve oprati i odseći drške, pa njih uroniti u puding i pritisnuti. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.
Kolač dobro ohladiti pa tek onda seći, pa izvrnuti naopačke i seći na kocke. Po želji možete posuti prah šećerom i vanilin šećerom.
Uživajte u ovoj vrhunskoj poslastici!
(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)