Sastojci: 600 g boranije, 300 g mlevenog mesa, 1 praziluk, 1 šargarepa, mlevena paprika, biber, so, ulje, 3 jaja, 4-5 čenova belog luka, 100 g kisele pavlake, 200 ml mleka.
Priprema: Na ulju propržiti pola praziluka, pa dodati mleveno meso i malo prodinstati. U meso dodati mlevenu papriku, so, biber (po želji i suvi začin). Dodati i seckan beli luk i jedno jaje. Sve dobro izjednačiti.
U drugoj šerpi propržiti seckani drugi deo praziluka, pa dodati boraniju i šargarepu iseckanu na kolutiće. Dinstati 5-6 minuta uz dodavanje vrlo malo vode. Posoliti ili dodati začin po ukusu.
Đuvečaru ili vatrostalnu činiju podmazati uljem, pa na dno staviti pola dinstane boranije, odozgo sipati mleveno meso, a zatim i drugi deo boranije. Poravnati lepo.
U činiji razbiti 2 jaja, dodati pavlaku i mleko, pa sve lepo umutiti i preliti preko boranije.
Po želji odozgo možete da narendate malo kačkavalja. Pecite na 200 stepeni oko 45 minuta, ili duže, dok tečnost ne ispati i boranija se lepo zapeče. Prijatno!
(Izvor: Kodbakeugostimablogspot.com)