Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 komada pilećih prsa (bez kostiju)
  • so
  • sveže mleveni biber
  • 1/2 šolje mleka
  • 1/2 šolje pilećeg bujona
  • 2 čena belog luka
  • 250 grama testenine
  • 1/2 šolje pavlake
  • 1 šolja sveže narendanog parmezana
  • peršun

Italijanski kuvar otkrio tajnu: Evo kako se pravi najsavršenija pasta karbonara! (RECEPT)

profimedia0435150284.jpg
Foto: Profimedia


Priprema:

  • U velikom tiganju zagrejte ulje, dodajte piletinu, posolite i pobiberite.
  • Pržite dok ne bude gotova (oko 10 minuta).
  • Sklonite je sa strane, te je kad se malo prohladi naseckajte.
  • U tiganju na kojoj se pržila piletina dodajte mleko, bujon i beli luk.
  • Posolite i pobiberite, te pustite da kuva.
  • Dodajte pastu i kuvajte od 3 minuta uz stalno mešanje.
  • Pomešajte pavlaku i parmezan i zatim dodajte u sos i kuvajte dok se ne zgusne.
  • Odmah, dok je još vruće, na tanjir stavite prvo podlogu od testenine s sosom i na to poređajte naseckanu file piletinu.
  • Ukrasite peršunom.

Kremasta fantazija: Originalna italijanska pasta karbonara gotova za 15 minuta! (FOTO)

Postupak pripreme ovog obroka u sosu je vrlo jednostavan, a ukus je privlačan i neverovatan