izvanredan ukus

Slatki hleb sa cimetom i sosom od jabuka: Nikad jednostavniji, a ukus i miris prava čarolija! (RECEPT)


Ovaj slatki hleb , preliven izvanrednim sosom od jabuka, oduševiće vas za sva vremena

Recepti
Autor:
Slatki hleb sa cimetom i sosom od jabuka: Nikad jednostavniji, a ukus i miris prava čarolija! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za hleb:

  • 250 g brašna
  • 156 g ovsenih pahuljica
  • 1/4 kašičicr soli
  • 2 kašičice cimeta
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 200 g šećera
  • 180 ml suncokretovog ulja
  • 2 jaja
  • 120 g grčkog jogurta
  • 230 ml sosa od jabuka
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile

Brza posna pita sa dva nadeva: Zdrava, ukusna, bogata! (RECEPT)

foto: Shutterstock
  • Sastojci za preliv:
  • 120 g šećera u prahu
  • 60 ml sosa od jabuka

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 180 Celzijusa i namastite lim za pečenje ili kalup za hleb.
  • U velikoj posudi pomešajte brašno, ovas, so, cimet i prašak za pecivo, pa stavite sa strane.
  • U drugoj posudi pomešajte šećer, ulje, jaja, jogurt, sos od jabuke i vanilu, a zatim ručno umešajte u suve sastojke i mešajte da se sve sjedini.
  • Dobijeno testo sipajte u kalup i pecite oko 45, 50 minuta, odnosno dok čačkalica koju umetnete u sredinu ne izađe čista.
  • Izvadi iz rerne i ostavite sa strane.
  • Umutite šećer u prahu i sos od jabuka.
  • Po želji, dodajte još šećera u prahu ako želite da glazura bude gušća.
  • Kad se hleb malo ohladi, prelijte glazurom.
  • Ohladite pre jela.

Savršena bajadera koja se topi u ustima: Kolač sa kojim ne možete da pogrešite!(RECEPT/VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs