Desert

Pita sa kremom i kikirikijem: Kada vam duša traži slatko, spremite ovo! (RECEPT)

Lisnato, slatko testo sa kremom i kikirikijem je dovoljno da vam dan počne lepo

Recepti 24.11.2020. - 08:46h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

 

300 ml mleka

1 jaje i 1 žumance

15 gr svežeg kvasca

1 kašičica šećera i malo soli

korica limuna

oko550 gr brašna

200 gr krema od čokolade

100 gr neslanog kikirikija

50 gr maslaca

 

Priprema: Potopiti kvasac u mlako mleko sa kašičicom šećera da zapeni. U vanglu razbiti jaje dodatu ulje i izmešati žicom. Dodati brašno so i zamesiti mekše testo glatko. Ostaviti da poraste pa istresti na pobrašnjiven sto. Malo ga rukama premesiti i iseći 4 loptice. Prvu razviti oklagijom veličine tepsike prečnika 30 cm. Premazati je maslacom pa staviti sa strane na pek papir. Svaku tako razviti i ređati jednu preko druge zadnju ne mazati. Rukama i oklagijom malo razviti. Na sredinu staviti manji tanjir pa pritisnuti i obeležiti. Nožem iseći na četvrtine pa na osmine i šesnestine. Saviti svaki isečen deo unutra preklopiti pa pritisnuti tanjim štapićem o pritisnuti kraj ka sredini. Pogaču staviti u tepsiju sa pek papirom. Sredinu napuniti kremom u koji ste ubacili krupno seckan kikiriki. Ostaviti da malo naraste pokrivena pa premazati žumancetom pa naraslu pogaču peći na 180 stepeni C oko 40 min. Pokriti 10 min da se odmori. Seći i uživati u finoj lisnatoj pogači uz kaficu čaj i druženje.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...