Sastojci:
- 1 l mleka
- 160 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 praška za puding sa ukusom vanile
- 250 g maslaca
- 180 g kisele pavlake
- 300 grama keksa
- 3-4 banane
- 200 ml slatke pavlake
- 150 g čokolade za kuvanje
Gabrijel kolač: Bogat krem i hrskava korica od oraha će vas očarati! (RECEPT)
Priprema:
- Keks razlomite na veće komade.
- Prašak za puding razmutite u 200 ml mleka, a ostatak mleka zajedno sa šećerom i vanilin šećerom zagrejte do ključanja.
- Dodajte pripremljeni puding i kuvajte na laganoj vatri nekoliko minuta dok se ne zgusne.
- U kuvani još vrući puding dodajte maslac i mešajte dok se ne otopi, a zatim dodajte i kiselu pavlaku.
- Dodajte razlomljen keks, pa sve dobro izmešajte.
- Stranice kalupa za torte (28 cm) obložite masnim papirom, pa uliijte pola pripremljene smese.
- Preko pudinga i keksa posložite na kolutiće iseckane banane, prelite sve ostatkom smese, pa kašikom ugladite vrh torte.
- Tortu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
- Nakon toga, preliijte je čokoladnom ganache glazurom.
- Slatku pavlaku zagrejte do ključanja i prelite preko razlomljene čokolade.
- Mešajte kremu dok se čokolada ne otopi, a nakon toga je prelitjte preko torte.
- Tortu stavite u frižider na nekoliko sati, kako bi se krema dobro ohladila i očvrsnula.
Bez brašna, mleka i jaja: Napravite tortu od samo 3 sastojka - zdrava i preukusna! (VIDEO)