Jabuke u šlafroku mnogima su uspomena na srećno detinjstvo, ali sa smesom za pohovanje odlično se slažu i banane. Prema želji ih možete i izdubiti pa napuniti čokoladnim namazom služeći se poslastičarskom kesom, pa i uvaljati u izmrvljeni keks nakon umakanja u smesu. Ako se odličite da ih punite, nemojte ih seći na male komade, praktičnije ih je prepoloviti.
Recept za pohovane banane:
- 3 velike banane
- 1 i 1/2 šoljica brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/8 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice cimeta
- prstohvat soli
- 3/4 šoljice vode
Priprema:
1. Banane isecite na manje komade. 2. Pomešajte suve sastojke. 3. Ulijte vodu i izmešajte žicom tako da ne bude grudvica. 4. Obložite banane smesom, pržite u vrućem ulju oko 4 minuta pa ostavite na upijajućem papiru. 5. Poslužite sa sladoledom i namazom od čokolade ili prelijte medom.
Prijatno!