Probajte

Najukusniji preliv za meso i ribu dolazi iz Japana: Terijaki sos se slaže uz sve! (RECEPT)

Leto i boravak u prirodi idealan su scenario za roštilj, za šta je potrebno pripremiti, kako kvalitetne namirnice, tako i dodatke.

Recepti
Autor:
Najukusniji preliv za meso i ribu dolazi iz Japana: Terijaki sos se slaže uz sve! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Recept koji smo za danas pripremili jelima pruža bogat ukus, a možete ga iskoristiti kao marinadu, sos za umakanje, te premaz za meso i povrće neposredno pre pečenja. Nadamo se da lepo provodite vikend sa porodicom ili prijateljima, te da ćete možda već danas pripremiti dobro poznat ručak na nov način. Predstavljamo vam terijaki sos

Potrebno je:

  • ¼ šolje meda
  • ¼ šolje soja sosa
  • ¼ šolje sosa od ostriga
  • 1 do 2 čena seckanog belog luka
  • 2 supene kašike smeđeg šećera
  • 1 kašika kečapa
  • 2 kašičice mlevenog đumbira
  • 2 kašičice proprženog susama
  • ½ kašičice crnog luka u granulama
  • prstohvat crnog bibera
  • ¼ kašičice mlevenog cimeta, po želji

Priprema:

Za početak otopite med u mikrotalasnoj pećnici u trajanju od 20 do 30 sekundi, ili na sličan način, u nedostatku iste. Prespite ga u činiju i redom dodajte sastojke. Sos je odmah spreman za upotrebu kao marinada ili premaz.

Ukoliko, pak, želite da pripremite pikantan sos, redom sipajte sastojke u tiganj, i krčkajte 8 do 10 minuta na umerenoj vatri uz često mešanje. Kada primetite da je smesa splasnula i da se zadržava na kašiki, sklonite tiganj sa vatre i odložite na 2 do 3 minuta da se prohladi. Pre služenja jela, dobijen terijaki sos možete lagano preliti preko povrća ili mesa, ili dodati sa strane.

Sve što vam preostaje je da nabavite navedene sastojke i uživate u pikantnom obroku!

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs