U 48. IZAZIVA POHOTNE MISLI MUŠKARCIMA: Iza silnog glamura se krije tužna priča o sestri s mentalnim poremećajem

Iza čarobnog osmeha se krije mnogo tuge

Celebrities
19:16h Autor:
U 48. IZAZIVA POHOTNE MISLI MUŠKARCIMA: Iza silnog glamura se krije tužna priča o sestri s mentalnim poremećajem
Eva Longorija, Foto: Profimedia

Eva Longorija, popularna glumica i aktivistkinja, ima izuzetno inspirirajuću priču koja nadilazi njenu slavu na filmskom platnu. Rođena je 15. marta 1975. godine u Corpus Christiju, Teksasu, i odrasla je u porodici koja je izgradila temelje njenih dubokih moralnih vrednosti.

Jedan od najvažnijih faktora u njenom životu bio je odnos sa njenom starijom sestrom, koja je rođena sa mentalnim poremećajem. Ova čvrsta veza između Eve i njene sestre ostala je skrivena od javnosti godinama, sve dok Eva nije odlučila podeliti svoju intimnu priču u jednom od svojih intervjua. Otvorila je svoju dušu i odala počast sestri koja je, uprkos svojim izazovima, uvek bila njen oslonac.

Eva Longorija
foto: Profimedia

Eva Longorija je duboko emocionalno pogođena stanjem u kojem se njena sestra nalazi. Njena iskrenost o vlastitim emocijama i brizi za sestru dodatno humanizira ovu poznatu ličnost. U jednom od intervjua priznala je da je bilo dana kada je plakala bez prestanka i postavljala pitanje čemu sestra zaslužuje suočiti se s takvim izazovima. Ovo iskustvo predstavlja duboku ranu u srcu Eve Longorije, koja je godinama pokušavala razumeti i nositi se s tim teretom.

Ono što je posebno inspirirajuće u vezi s Evom Longorijom jeste činjenica da nije samo prepoznala vlastitu bol i izazove s kojima se suočava njena sestra, već je odlučila preduzeti korake kako bi pomogla drugoj deci koja se suočavaju s sličnim smetnjama u razvoju. Iz te strasne želje za pružanjem podrške i pomoći rodila se fondacija "Eva's Heroes".

Fondacija "Eva's Heroes" posvećena je pružanju podrške deci sa raznim smetnjama u razvoju. Eva se posvetila osiguranju da deca koja se suočavaju s izazovima sličnim onima koje je njena sestra prošla imaju priliku za bolji i kvalitetniji život. Njena posvećenost radu ove fondacije pokazuje njenu neverovatnu hrabrost, volju i duboko saosećanje prema drugima.

Eva Longorija
foto: Profimedia

Eva Longorija nije samo talentovana glumica, već i inspiracija mnogima zbog svog humanitarnog rada i sposobnosti da otvori svoje srce i deli svoje iskustvo kako bi pomogla drugima. Njena priča nas podseća na važnost empatije i podrške prema onima koji se suočavaju sa teškoćama u životu, i kako jedna osoba može napraviti veliku razliku u životima drugih.

Karijera

Pre nego što je postala uspešna glumica, Eva je maštala da postane manekenka, ali zbog svoje visine od samo 157 cm nije postigla veliki uspeh.

Njena prekretnica u karijeri dogodila se 2004. godine kada je prihvatila ulogu u popularnoj seriji "Očajne domaćice". Od tog trenutka, započinje period velikog uspeha u njenoj glumačkoj karijeri. Još jednu veoma zapaženu ulogu imala je u filmu "The Sentinel", što je bila njena prva filmska uloga.

Dva propala braka

I u ljubavi je prošla kroz turbulentne periode. Pre nego što je upoznala Tajlera Kristofera, čoveka svog života s kojim je dobila dete, Eva je doživela dva neuspela braka. Prvi brak bila je sa košarkašem Tonijem Parkerom, koji je bio čak 8 godina mlađi od nje. Drugi brak sklopila je sa meksičkim biznismenom Hozeom Bastonom.

Oba razvoda bila su izazovna i ostavila su duboke emotivne posledice na glumicu.

Eva Longorija, Eva Longoria
foto: Maurizio D'Avanzo / ipa-agency.n / PA Images / Profimedia

Godine 2010, Eva je u telefonu svog tadašnjeg supruga pronašla prepiske sa nekoliko drugih žena i dokaze o preljubi. Uskoro nakon toga, njih dvoje su se razveli.

"Jednostavno joj je slomljeno srce", otkrila je Evina prijateljica. "Stvarno želi najbolje za Tonija. Ona samo želi da cela ova situacija bude što mirnija s obzirom na okolnosti. U srcu je dobra osoba i želi samo najbolje za njega."

Najteži period u životu

Kada je konačno mislila da je njen život miran, usledile su teške vesti. Naime, 2017. godine je ustanovljeno da njena sestra boluje od raka.

"Moja je sestra Elizabet je obolela od raka dojke pre nekoliko godina. Nisam o tome govorila ranije, i to iz nekoliko razloga. Jedan je, moja je sestra osoba s posebnim potrebama i život joj je i bez toga dovoljno težak, a drugo, u to vreme ni ja još nisam znala puno o toj bolesti", rekla je Longorija za People.

"Danas o tome razmišljam potpuno drugačije. Mojoj sestri su rak otkrili u prvoj fazi, imali smo sreće. Ali jedna od tri žene kojima se dijagnostikuje rak je u fazi u kojoj se on proširio u telo. Tada nisam uopšte znala ništa o raku dojke koji metastazira i tolikoj važnosti prevencije odnosno pravovremenih pregleda", objasnila je glumica.

Eva Longoria
foto: MP / Teresa / Profimedia

"Sada želim o tome da govorim jer se pitam, koliko žena, koliko ljudi poput mene tada, ne zna dovoljno o tome? Koliko se žena ne pregleda na vreme? A imamo tako dobre metode otkrivanja i same smo odgovorne jer moramo da naučimo da se zauzmemo za sebe. Moramo znati da stavimo sebe na prvo mesto, nama ženama to tako teško ide! I moramo da znamo da insistiramo na detaljnom pregledu", govori Longorija koja koristi sve načine, kao javna osoba, ne bi li njen glas došao do što više ljudi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs