SA SAMO 4 JAJA NAPRAVITE POSLASTICU KOJU ĆE OBOŽAVATI CELA PORODICA: Omiljeni kolač cele nacije se TAKO LAKO pravi

Neka digne ruku svako ko u poslastičarnici uvek naručuje šampitu, ovaj kolač našeg detinjstva je jedan od omiljenih među našim narodom, a evo kako da ga napravite u udobnosti sopstvenog doma

Recepti
SA SAMO 4 JAJA NAPRAVITE POSLASTICU KOJU ĆE OBOŽAVATI CELA PORODICA: Omiljeni kolač cele nacije se TAKO LAKO pravi
Foto: Printscreen Youtube / kuhaj i peci

Šampita se obično zamišlja kao veliki kolač u najvećoj tepsiji u kuhinji. Ali ne mora biti tako. Evo kako da napravite malu šampitu od 4 jaja samo za svoju porodicu. Na taj način, ova ukusna poslastica će se brzo pojesti dok je još uvek sveža, jer tada je i najlepša. Šampita gubitkom svežine, gubi svojstva i čvrstoću. Prema tom čim se kolač ohladi odrezati dobar komad i uživati u beloj, slatkoj peni.

SASTOJCI:

Šam:

  • 1 čaša šećera
  • 3/4 čaše vode (čaša je od 200 ml.)
  • 4 belanca

Biskvit:

  • 4 žumanca
  • 2 kašike šećera
  • 4 ravne kašike brašna
  • na vrh noža praška za pecivo

PRIPREMA:

Za šam je potrebno skuvati vodu sa šećerom i zatim umutiti belanca dok ne dobijete čvrsti šam, pa sve to zajedno sjediniti.

Za biskvit je potrebno mikserom umutiti sve sastojke i ispeći u rerni podlogu za kolač.

Na kraju sipati šam preko kore i ostaviti u frižideru da se ohladi, po želji možete posuti po vrhu stegnutog kolača kakao prah. Prijatno!

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs