NEODOLJIVA POSLASTICA

Tiramisu sa jabukama bez jaja: Gotov dok se okrenete, a ukus je prava čarolija! (RECEPT)

Preporučujemo vam da se zasladite ovim receptom za savršeni tiramisu koji je malo drugačiji od originalnog

Recepti
Autor:
Tiramisu sa jabukama bez jaja: Gotov dok se okrenete, a ukus je prava čarolija! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

• 500 grama jabuka

• 3 kašike smeđeg šećera

• 60 grama šećera u prahu

• sok od jednog limuna

• 1 pakovanje vanilin šećera

• 250 grama maskarpone sira

• 500 grama malomasnog svežeg sira

• 35 ml mleka

• 2 kašike likera amareta

• 50 ml soka od jabuke

• 200 grama piškota

• 2 kašike kakaa u prahu

• 1 kašičica cimeta

Torta sa greškom: Zašto je ovaj slatkiš od 4 sastojka najpopularniji u Italiji već 100 godina!

foto: Shutterstock

Priprema:

• Ogulite, a zatim presecite jabuke.

  • Stavite ih u lonac zajedno sa sokom od limuna, smeđim šećerom i oko 35 ml vode, te zakuvajte.
  • Dinstajte oko 10 minuta uz stalno mešanje.
  • Izmiksajte maskarpone sir, mleko, vanilin šećer i šećer u prahu.
  • Pomešajte sok od jabuke i liker.
  • Uzmite pravougaoni lim (oko 5x20 cm) te ga obložite piškotama.
  • Nakapajte biskvit mešavinom od soka od jabuke i likera, te po tome raspodelite kompot od jabuke.
  • Po kolaču premažite nešto smese od sira, na to poslažite još jedan sloj piškota, te opet premažite smesom od sira.
  • Na kraju pospite tiramisu cimetom i kakaom u prahu, te ostavite desert najmanje dva sata u frižideru.

Tiramisu sa piškotama i pečenim jabukama: Fantastičan desert koji se topi u ustima! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs